Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Navzdory šetření se v Jablonci pracuje na opravách mnoha škol a školek

Navzdory úsporným opatřením zaviněným koronavirovou pandemií opravuje Jablonec nad Nisou i letos v létě budovy svých mateřských a základních škol. Do oprav dá více než dva miliony korun, další dva miliony bude stát oprava a výměna oken Mateřské školy Husova, informovala mluvčí magistrátu Jana Fričová.

V Jablonci kvůli očekávanému propadu daňových příjmů seškrtali už v dubnu rozpočet o 110 milionů korun, o úsporách za dalších 50 milionů rozhodli městští radní v minulém týdnu. Jablonec původně připravil na letošní rok rozpočet s výdaji přes 1,247 miliardy korun a příjmy zhruba o 196 milionů nižšími. Některé akce jako třeba pokračování revitalizace sídliště Šumava město odložilo. Méně peněz je i na opravy komunikací.

Naplánované opravy škol ale město většinou nerušilo. Do svých mateřských a základních škol dá o prázdninách více než dva miliony korun tak, aby od září bylo vše opět v provozu. „Po prázdninách tak bude mít nové sociální zařízení Mateřská škola v ulici Tichá, opravenou střechu získá MŠ Švédská, opravíme kanalizační stoupačky v MŠ Střelecká," vyjmenoval některé z oprav ekonomický náměstek primátora Milan Kouřil (ANO). V MŠ Mechová město nechá opravit plot, pracuje se na opravě fasády a dlažby u hlavního vstupu do Speciální mateřské školy v Palackého ulici.

„Věnovat se budeme také základním školám - v Mozartově ulici musíme opravit sociální zařízení a kabinety v budově družiny a kanalizační stoupačky. Oprava čeká schodiště rýnovické ZŠ Pod Vodárnou, v ZŠ Šumava nás čekají opravy kanalizační a vodovodní stoupačky a v ZŠ Liberecká oprava dvora," uvedl vedoucí městské správy nebytových objektů Václav Kotek. Nejnákladnější bude oprava oken a vstupních dveří mateřské školy v Husově ulici. Budova je památkově chráněná, okna tak nechá radnice repasovat, případně nahradit replikami.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, školy, stavby, správa, Jablonec n.N., oprava, Jablonec nad Nisou, mateřská škola, základní škola, Šumava, Václav Kotek, Milan Kouřil, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Navzdory šetření se v Jablonci pracuje na opravách mnoha škol a školek  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.