Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jablonec kvůli koronaviru přišel o polovinu strážníků

Jablonec nad Nisou připravil covid-19 téměř o polovinu strážníků. Nákazu novým koronavirem potvrdily testy u šesti pracovníků městské policie, dalších 15 lidí muselo do karantény. Navzdory výraznému oslabení ale strážníci nepřestávají ve městě vykonávat svoji činnost, uvedl ředitel městské policie Roman Šípek.

Městská policie v Jablonci zaměstnává zhruba 50 lidí, z toho čtyři jsou civilní pracovníci. Podle ředitele teď v souvislosti s koronavirovou nákazou všichni strážníci dbají při výkonu své služby na zvýšenou opatrnost. Používají roušky, pravidelně ionizují vozy, uniformy a další pomůcky, které při své práci využívají, uvedl Šípek. Také samotná budova městské policie prochází podle něj pravidelnou dezinfekcí.

Koronavirus a Jablonecko

Jablonecko a Jablonec nad Nisou jsou aktuálně regionem s největším počtem nemocných v Libereckém kraji. Podle údajů ministerstva zdravotnictví (MZCR) připadá za posledních sedm dní na Jablonecku zhruba 15 nemocných na 100.000 obyvatel. Za poslední týden přibylo v okrese 14 potvrzených případů. Od začátku pandemie potvrdily testy na Jablonecku onemocnění u 139 lidí, v celém kraji jich bylo 375. V celém kraji proto od pátku 24. července musí znovu lidé nosit roušky ve všech zdravotnických zařízeních včetně lékáren a také ve vybraných sociálních službách.

Autoři | Foto MP Jablonec

Štítky správa, policie, koronavirus, Jablonec, Jablonec nad Nisou, COVID-19, obecní policie, okres Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec kvůli koronaviru přišel o polovinu strážníků  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.