Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kruháč na Ostrém rohu v Jablonci bude od zítřka plně průjezdný

Už od zítřejšího dne bude plně průjezdný nově vybudovaný kruháč na Ostrém rohu v Jablonci nad Nisou. Výstavba trvala téměř půl roku a předcházela jí demolice domů. Okružní křižovatka zajistí na frekventovaném místě větší bezpečnost.

V Jablonci nad Nisou končí po více než pěti měsících práce na přestavbě křižovatky Ostrý roh. Křižovatka, na níž v minulosti často docházelo k dopravním nehodám, se změnila v kruhový objezd. Jeho vybudování stálo 23,2 milionu korun, pěti miliony se na stavbě podílelo město Jablonec nad Nisou. Od středy už bude nový kruhový objezd pro motoristy plně průjezdný, řekl ČTK vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

Křižovatka Ostrý roh je na jedné z frekventovaných příjezdových tras od Liberce a odbočuje z ní cesta do zimních středisek v Janově nad Nisou a Bedřichově. Do křižovatky vjíždějí i desítky aut od blízkého supermarketu a čerpací stanice. Křižovatka je v zatáčce a výhled léta komplikovaly domy, které stály až u silnice. Na jejich demolici získal před třemi lety Jablonec milionovou dotaci z ministerstva pro místní rozvoj. Práce na přestavbě křižovatky začaly letos v květnu.

Přestavbu křižovatky dvou silnic třetí třídy financoval Liberecký kraj, kterému se díky úsporám na jiném projektu podařilo na stavbu získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). „Město v rámci stavby uhradilo náklady spojené s výstavbou cyklostezky, chodníků, veřejného osvětlení a zeleně," doplnil Čáp. Součástí projektu byly podle něj i přeložky inženýrských sítí a autobusové zastávky.

„Ještě se pracuje na dokončení osvětlení a chodníků a na dopravním značení, do středy už ale bude vše hotovo," dodal vedoucí odboru dopravy. Stavba bude podle něj zatím uvedena do předčasného užívání.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB/Honza Sviták

Štítky Liberecký, ČR, silnice, stavby, správa, Jablonec n.N., Jablonec nad Nisou, kruhový objezd, Liberecký kraj, Státní fond dopravní infrastruktury, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Liberec, Janov nad Nisou, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kruháč na Ostrém rohu v Jablonci bude od zítřka plně průjezdný  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.