Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V neděli vyjede historická tramvaj bez cestujících. Ti mají možnost virtuální jízdy

Boveraclub a Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou si připravily další virtuální jízdu u příležitosti 121 let od první jízdy tramvaje v Jablonci.

S historickou soupravou slouženou z motorového vozu č. 117 z roku 1953 a vleku č. 44 z roku 1932 se dopoledne vydáme na trať, bohužel s ohledem na aktuální opatření bez cestujících. Jízdu budete moci sledovat pomocí webové kamery na internetu,informuje Boveraclub.

Tramvaj vyjede v 10:13 z Rybníčku a v Tyršových sadech bude v 10:58. Zpět se vydá v 11:05 a na Rybníček dorazí v 11:47.

Zájemci tak mohou sledovat celou jízdu online nebo vyrazit do terénu a někde si na tramvaj počkat a zamávat nebo si ji třeba vyfotit. Organizátoři navíc upozorňují, že vzhledem k předpokládané opravě tramvajové trati je toto možná poslední možnost spatřit zde historickou tramvaj. Po dokončení poslední etapy rekonstrukce by totiž na tuto trasu měly už vyjet jen tramvaje standardního rozchodu 1435 mm.

„Motorový vůz 6MT č. 117 pochází z roku 1953 a vlek přezdívaný Plecháč z roku 1932 byly vyrobeny právě pro Jablonecké elektrické dráhy,“ říkají organizátoři Boveraclubu. Tramvaj byla v provozu až do roku 1973, kdy jezdila z Liberce do Proseče. Poté se vozy dostaly do Technického muzea v Brně a do Liberce se vrátily až v roce 2001.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Boveraclub, Vladimír Paleček

Štítky Liberecký, Jablonecko, tramvaj, doprava, Jablonec nad Nisou, Liberec, Rybníček, Tyršovy sady (Pardubice), Technické muzeum v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V neděli vyjede historická tramvaj bez cestujících. Ti mají možnost virtuální jízdy  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.