Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Centrum Jablonce je o něco průjezdnější. Otevřela se ulice Generála Mrázka

Řidiči opět projedou ulicí Generála Mrázka v centru Jablonce. Město zde dokončilo stavbu dešťové kanalizace a rekonstrukci dalších sítí.

Rekonstrukce se dočkala splašková kanalizace, vodovody i plynovody. „Městskými stavbami byly dešťová kanalizace, chodníky, následné povrchy komunikací a veřejné osvětlení, za které město zaplatilo 17,9 milionů korun,“ informovala novináře mluvčí města Jana Fričová.

Zatímco ulice Máchova a Generála Mrázka je znovu plně průjezdná a řidiči se tak bez problémů dostanou do podzemního parkoviště OC Central, křižovatka ulic Liberecká a Průmyslová zůstává uzavřená. „Vozy mohou opět kolem vjezdu do podzemního parkoviště projet dál ulicí Komenského a Kostelní na Anenské náměstí nebo do ulice Budovatelů. Nebo mohou z křižovatky u městského divadla jet doprava kolem pošty vzhůru ulicí Opletalova,“ komentoval náměstek primátora Petr Roubíček.

Na křižovatce ulic Liberecká a Průmyslová budou probíhat stavební práce do konce stavební sezóny a vrátí se sem i v příštím roce. Letošní práce podle města komplikovala pandemie, historické sítě chybějící ve starých mapách i blesková povodeň.

Při stavbě navíc bylo nutné zkoordinovat součinnost více subjektů. „Tady pracovalo hned pět subjektů – město stavělo svou dešťovou kanalizaci, kterou mu ukládá zákon, a připravovalo nové veřejné osvětlení, SVS rekonstruovalo kanalizaci splaškovou i vodovod, plynaři opravovali své vedení, pokládaly se sítě,“ řekl Roubíček.

Ohodnoť článek

Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, Generála Mrázka, doprava, kanalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum Jablonce je o něco průjezdnější. Otevřela se ulice Generála Mrázka  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.