Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Díky kameře odhalili jablonečtí strážníci celostátně hledané dívky, když právě fetovaly

Obsluhu městského kamerového systému v Jablonci zaujala v uplynulých dnech krátce po půlnoci trojice. Jeden muž a dvě dívky si předávali sáček s neznámou látkou. Hlídka strážníků následně odhalila, že po dívkách je vyhlášené celostátní pátrání.

„Kamera zachytila, jak si muž s dvojicí dívek předává sáček,“ popsal za městskou policii Tomáš Svačina. Z obsahu sáčku si dle kamer připravili dávku a nepotřebný odpad odhodili na trávník.

Na místo tak vyrazila hlídka, která odhalila, že po obou dívkách se pátrá. Muž vyvázl s blokovou pokutou, dívky strážníci předali policii. „V tomto případě jde o první konkrétní využití záznamu z mobilní kamery,“ popsal ředitel městské policie Michal Švarc. Kamery získali strážníci díky dotaci z Ministerstva vnitra.

Jablonecký systém se rozrostl o dvě mobilní kamery. Dokážou monitorovat celé okolí

Jabloneckým strážníkům budou nově pomáhat dvě nové mobilní kamery, které díky otočnému objektivu dokážou monitorovat celé okolí.

„Výhodou mobilní kamery je, že může být přemístěna na další podobná místa a tím přispět k rychlému řešení problémů i v jiných lokalitách,“ vysvětlil Švarc. Právě tak byla využita i tentokrát. Strážníci nechali umístit kameru tam, kde si lidé opakovaně stěžovali na problémy s lidmi bez domova a problematickou mládeží.

Podle primátora Jiřího Čeřovského jsou mobilní kamery jedním z nástrojů, jak získat přehled o porušování veřejného pořádku.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hodonín

Štítky Jablonec, policie, kamera, hledaní, videokamera, Michal Švarc, Jiří Čeřovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky kameře odhalili jablonečtí strážníci celostátně hledané dívky, když právě fetovali  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.