Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jablonec mapuje výmoly. Na opravy silnic dá letos třicet milionů korun

Většina sněhu již z jabloneckých silnic zmizela. Město se tak pustilo do mapování poškozených povrchů, aby vytvořil plán oprav na tento rok. V rozpočtu má na opravy připraveno celkem třicet milionů korun.

Jde o nejvyšší částku v historii. „V předešlých letech rozpočty obvykle počítaly na opravu silnic s miliony dvaceti,“ uvedl náměstek primátora Milan Kouřil. Podle něj ale může město kvůli počasí začít s velkoplošnými opravami nejdříve v dubnu.

Podle Martina Černého z oddělení správy komunikací se letošní zima výrazně podepsala na kvalitě povrchů silnic. „V posledních dnech nás občané upozorňují na výmoly, výtluky a jiná poškození asfaltových povrchů. Sami si také děláme seznam škod pro budoucí sestavení plánu letošních oprav,“ uvedl Černý s tím, že na poškození silnic mají vliv také výrazní klimatické výkyvy. Zatímco přes noc panují mrazy, přes den teploty stoupají.

Přestože město může některé výtluky již nyní opravit studenou balenou asfaltovou směsí, jde jen o provizorní řešení, které nevydrží dlouho. „Přitom jde o poměrně nákladné řešení,“ řekl Černý. Město tak nyní řidiče vyzývá k opatrnosti a zároveň upozorňuje, že různé podněty mohou na vedení zasílat skrze aplikaci Lepší Jablonec.

Ohodnoť článek

Foto Jan Homolka

Štítky Jablonec, oprava, silnice, rekonstrukce, Martin Černý, Milan Kouřil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec mapuje výmoly. Na opravy silnic dá letos třicet milionů korun  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.