Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

U jablonecké přehrady vyrůstá nový stánek. Město nyní hledá provozovatele

V lokalitě U Prutu na břehu jablonecké přehrady vyrůstá nový stánek. Město Jablonec pro něj nyní hledá provozovatele.

Zájemci se mohou hlásit do 2. května, informovala o tom v tiskové zprávě vedoucí kanceláře primátora Jana Matěchová. O vítězi rozhodne nejen výše nabídnutého nájemného, ale také koncepce a rozsah nabízených služeb, veřejnosti by měl stánek začít sloužit od června.

„Výběrové řízení jsme vyhlásili ještě před dokončením objektu, aby vše navazovalo a aby mohl být kiosek s občerstvením a venkovním posezením v provozu zároveň se začátkem sezony," uvedl náměstek primátora Petr Roubíček. Kolaudace stánku je podle něj naplánována na konec května. Stánek postavený podle návrhu architektů Marka Přikryla a Martina Prokše počítá s celoročním provozem. Má krytou pasáž i posezení, je uzavíratelný sklopnými okenicemi, prostory bistra i toalet jsou zateplené a vybavené přímotopy, součástí je i venkovní terasa.

Vybavení kuchyně si nájemce zajistí sám podle typu občerstvení, které bude poskytovat. Součástí architektonického návrhu, a tedy i stavby samotné, jsou ale stoly a židle pro hosty uvnitř i na terase. Nájemce se zaváže jejich počet neměnit a jiné nepoužívat. „Naším cílem je dát zázemí u přehrady kultivovanou podobu a odpovídající standard. S tím souvisí kromě samotných objektů i mobiliář, ale třeba také vývěsní štíty označující jednotlivé kiosky. Jejich podobu proto bude posuzovat městský architekt," řekl náměstek primátora pro rozvoj Jakub Chuchlík.

Jablonecká přehrada se dočká nového zázemí. Názory na novou podobu se ale rozcházejí

Přehrada patří bezesporu mezi to nej, co Jablonec místním i turistům nabízí. Nyní má projít okolí vodní nádrže velkou proměnou. Náhledy na projekt za deset milionů se různí.

Kromě nájmu rozhodne i koncept provozu

Hodnoticím kritériem bude nabídnuté měsíční nájemné, minimem je 20 000 korun. Zájemce musí předložit koncept provozu rychlého občerstvení včetně případných doplňkových služeb a vlastních aktivit. Musí také doložit historii podnikání v oboru a garantovat profesionalitu obsluhy i provozování výčepu piva. „Výhodou je provozování kamenné restaurace. Kromě vzhledu stánku je pro nás velmi důležitá také kvalita poskytovaných služeb," dodal Roubíček. Vítěz získá nájemní smlouvu na dva roky s jednou možností prodloužení na další dvouleté období.

Přehrada Mšeno je oblíbeným místem ke koupání nejen pro bezmála 45 000 obyvatel Jablonce, ale sjíždějí se tam lidé ze širokého okolí. V parných dnech k ní míří denně až 5000 lidí. Zázemí je ale nedostatečné, různorodé, a radnice se ho rozhodla změnit. Loni začala stavba prvního objektu U Prutu za 12,3 milionu korun, na výstavbu dalších dvou stánků pod sídlem Povodí Labe a na břehu v blízkosti městské haly a bazénu má radnice letos v rozpočtu 26 milionů korun. Práce na nich by podle Roubíčka měly začít po skončení letní sezony.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Visit Jablonec

Štítky restaurace, rekreace, správa, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U jablonecké přehrady vyrůstá nový stánek. Město nyní hledá provozovatele  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.