Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Z libereckého nádraží mizí kola, policie hledá zloděje

, aktualizováno 1. října 2018, 11:54

Krádež celkem tří horských kol z nádražní haly v Liberci řeší policisté z Obvodního oddělení Liberec - Vápenka. Nyní se obrací o pomoc na veřejnost.

K prvnímu incidentu došlo již 17. srpna, o další kolo přišel muž o měsíc později a k poslední krádeži došlo minulou sobotu. V prvním případě se jednalo o kolo značky Autor Instinct, které mělo černožlutou barvu. Zloděj kolo ukradl, ačkoli bylo k zábradlí připevněno zámkem. 

„Majitel zde kolo zanechal kolem jedenácté hodiny a po pár minutách již nebylo na svém místě,“ líčil případ tiskový mluvčí policie Vojtěch Robovský. Majiteli krádeží vznikla škoda přibližně pětatřicet tisíc korun.

Druhé ukradené kolo bylo značky Ghost, tentokrát černočervené barvy. Majitel ho zanechal okolo půl jedenácté opřené o dveře haly, zatímco si kupoval jízdenky. Po pár okamžicích byl ale jeho majetek za více než 33 000 korun pryč.

V posledním případě pak majitel nechal kolo značky MTB Specialized kolem osmé hodiny ranní opět opřené, tentokrát o sloup nádražní budovy. „I tento muž si chtěl pouze zakoupit jízdenky. Mezitím ovšem kolo šedočervené barvy v ceně přibližně padesát tisíc korun zmizelo,“ dodal Robovský. Policie se nyní obrací na veřejnost. Pokud by někdo poznal muže na fotografii, nebo měl k některému z případů nějaké informace, ať kontaktuje policisty na služebně, nebo skrze tísňovou linku, případně na číslo obvodního oddělení Liberec - Vápenka 974 467 200.

Snímek se týká incidentu ze 17. září. Tento muž je vysoký přibližně 170 až 180 centimetrů. V prostorách haly byl spatřen jak v době tohoto incidentu, tak i 22. září, tedy v den poslední krádeže.

Aktualizováno

Pachatele už policie dopadla. Jednalo se o pětatřicetiletého recidivistu.

Foto Policie ČR

Štítky krádež, horské holo, nádraží, Liberec, zloděj, krimi, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z libereckého nádraží mizí kola, policie hledá zloděje  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.