Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tunel v Liberci se letos opravovat nebude, čeká ho ale údržba

Tunel na průtahu Libercem se ještě letos opravovat nebude. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) si nechává zpracovat nový posudek stavu tunelu, letos tak žádné velké opravy neplánuje. Už v dubnu ale čeká tunel pravidelná údržba po zimě, která zkomplikuje dopravu na průtahu městem. Čtyři dny bude doprava svedena vždy do jednoho tubusu.

„Jarní čištění tunelu a údržbové práce začnou od 11. do 14. dubna. Nejprve bude úplná uzavírka tubusu na Prahu a o víkendu pak bude uzavřen tubus na Děčín. Bude provedeno čištění, mytí a sanace betonových konstrukcí, u kterých vlivem výfukových zplodin dochází ke korozi betonu. Dojde také k údržbě osvětlení," řekl vedoucí Odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

Nejzatíženější silnice v kraji

Tunel otevřený v roce 1992 je součástí průtahu krajským městem, který je nejzatíženější silnicí v Libereckém kraji. Denně po něm projede v průměru přes 47 tisíc automobilů. Řidiči by v době údržby tunelu měli být obezřetní, budou se tam tvořit kolony. Tunel je dlouhý 280 metrů a ŘSD v něm údržbu provádí pravidelně dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim.

Omezení na průtahu nebude na čtyřproudé silnici 35 jediné. Už od pondělí začnou práce u Jeřmanic. Kvůli rekonstrukci mostu bude podle Čápa doprava na frekventovaném tahu od Turnova na Liberec svedena do protisměru. „Bude tam uzavřen jeden jízdní pás a doprava bude vedena v druhém jízdním pásu obousměrně. Uzavírka je na pět měsíců, potrvá do konce srpna letošního roku," řekl vedoucí krajského odboru dopravy.

Oprava zdi před tunelem

ŘSD podle Čápa plánuje v letošním roce i opravu silniční zdi na průtahu Libercem před tunelem, opravit chce i poškozené povrchy silnice z Liberce na Turnov. V květnu by měly začít práce i na opravě mostu přes Jizeru na průtahu v Turnově.

Autoři | Foto Petr Jestřáb

Štítky ČR, stavby, automobilová, správa, ŘSD, Liberecký, AUDIO, Liberec, údržba, tunel, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, Turnov, Liberecký kraj, Praha, Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tunel v Liberci se letos opravovat nebude, čeká ho ale údržba  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.