Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tramvaje budou kvůli opravě kolejí během prázdnin končit na Rybníčku

V Liberci se od pondělí prodlouží výluka na tramvajové trati do Lidových sadů, kde je zoologická a botanická zahrada. Tramvaje linek 2 a 3 z Hanychova jezdí kvůli rekonstrukci na trati už od dubna jen na dopravní terminál ve Fügnerově ulici, teď budou končit ještě o stanici dřív, na Rybníčku. Dál je nahradí autobusy, zajíždět budou až k vlakovému nádraží. Všechny práce na trati by měly skončit do 24. srpna, řekl provozně-technický ředitel Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce (DPMLJ) Ludvík Lavička.

Důvodem výluky na páteřní liberecké trati jsou opravy kolejí. V dubnu začala rekonstrukce oblouku v Riegrově ulici nedaleko konečné v Lidových sadech, kde je vchod do zoo. Tento úsek tratě z roku 1992 byl už podle Lavičky značně opotřebovaný. Etapa je už hotová a dokončený je i další úsek v dolní části Riegrovy ulice. Provoz tramvají ale obnovit nelze. Od začátku července je kvůli pokračování prací uzavřena křižovatka ulic Fibichova, Masarykova, Riegrova až po Lesní ulici.

K rekonstrukci trati se tam připojila i Severočeská vodárenská společnost (SVS), která tam opraví vodovod a kanalizaci. V Masarykově ulici jsou podle mluvčího SVS Jiřího Hladíka tři souběžné vodovodní řady - dva z roku 1954 a třetí z roku 1994, další stejně starý vodovod je v Riegrově ulici. „Materiál není vhodný pro velmi zatěžovanou komunikaci, a nevydrží zemní práce při rekonstrukci tramvajové tratě," vysvětlil důvody výměny Hladík. Kanalizace je v této lokalitě popraskaná a dobře provedené nejsou ani přípojky, proto padlo rozhodnutí sítě vyměnit.

V pondělí navíc začnou práce na opravě druhé tramvajové koleje na Soukenném náměstí. Rekonstrukce koleje před Obchodním centrem Forum se podle Lavičky dotkne i tramvajových linek 5 a 11 z Vratislavic a Jablonce nad Nisou. Končit budou na terminálu ve Fügnerově ulici a nebudou jezdit dál k nádraží a Viaduktu. Opravy trati přijdou letos zhruba na 55 milionů korun. „Loni o prázdninách jsme na tramvajové trati nedělali nic a letos to musíme dohnat," vysvětlil důvody velkých investic Lavička.

Autoři | Foto

Štítky MHD, stavby, tramvaje, firmy, DPMLJ, Liberec, oprava, rekonstrukce, tramvajová dráha, Jablonec nad Nisou, Jiří Hladík, Severočeská vodárenská společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaje budou kvůli opravě kolejí během prázdnin končit na Rybníčku  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.