Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hodkovice o objízdnou trasu přes Záskalí nepřijdou, rekonstrukce se posune

Vedení města Hodkovice nad Mohelkou si oddechlo, podařilo se totiž posunout plánovanou uzavírku silnice vedoucí přes Záskalí, která by výrazně zkomplikovala dopravu hodkovickým řidičům.

Pro město Hodkovice bylo nepředstavitelné, že k opravám na silnici I/35 a rekonstrukci kruháče by se přidala ještě naplánovaná uzavírka silnice třetí třídy č. 27814, která vede z Hodkovic do Záskalí. Tato silnice se měla původně uzavřít v polovině července a až do konce měsíce zde měla platit úplná uzavírka.

Psali jsme. Nesmyslné naplánování uzavírek. Starostka Hodkovic si stěžuje na množství oprav na silnicích

Omezení pak mělo pokračovat do konce září částečnou uzavítkou. Jenže uzavřít v současné době cestu přes Záskalí bylo podle vedení města nesmyslné. „V případě uzavření I/35 z důvodu havárie vozidel, budou muset občané města Hodkovice nad Mohelkou volit neúměrnou objízdnou trasu a město bude vystaveno velkému dopravnímu náporu,“ uvedla již dříve starostka Hodkovic Markéta Khauerová.

Naštěstí kopání silnice přes Záskalí se odsouvá. „Na základě dnešního rozhodnutí Rady Libereckého kraje se uzavírka na silnici III/27814 Hodkovice nad Mohelkou – Záskalí odkládá až do podzimních měsíců, tedy do doby, kdy budou dokončeny opravy na I/35,“ informovala starostka. Na silnici třetí třídy je nutné opravit propustek, který je již delší dobu v havarijním stavu. 

Foto Jan Luxík

Štítky Hodkovice nad Mohelkou, uzavírka, Záskalí, doprava, silnice, oprava, Liberecký kraj

Hodkovice o objízdnou trasu přes Záskalí nepřijdou, rekonstrukce se posune  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.