Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rolby zatím stojí, na Jizerskou magistrálu ale vyrazil alespoň skútr

Sněhové vločky zakryly vrcholky stromů a hor v Jizerkách a nedočkaví běžkaři už vyjeli. Přesto ale zatím zůstávají rolby ve svém "ustájení" a na svou první letošní výjížďku zatím čekají.

Přesto ale dnes poprvé vyjel alespoň skútr, který do čerstvého sněhu vyřízl stopu. „Vrstva sněhu zatím bohužel není dostatečná, aby umožnila výjezd rolby,“ konstatovala Radka Davidová za Jizerskou o.p.s.

„Prozatím tak vyrazily alespoň menší stroje se stopovacím zařízením,“ dodala Davidová. Skútry zatím objely alespoň okruh k Šámalce na Hřebínek a Točnu. Dál dojely až na Rozmezí a Knajpu a po Promenádní na Mořinu.

A o první lyžařské zkušenosti se podělilo i několik lyžařů „Skatem dopo již v pohodě ze stadionu, ujeto. N. Louka-Hřebínek-Točna-Na Žďárku tam čelem vzad, težší orba pro skaty, klasika v poho. Pak zpět na Točnu a malé kolo přes Kristiánov a N. Louku zpět na stadion. OPS projela skútrem i stopu. Sezona začala,“ napsal Pepa

Dnes po Vládní na Olivetskou horu, B. kuchyně, Hřebínek, N. Louka a k Maliníku, neupraveno, da se skatovat i klasika, nebál bych se ani o “jedničky”, jen v okolí Olivetský trochu nebezpečná místa - odvodňovací žlaby!“ doplnil David.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jizerská magistrála

Štítky Jizerská magistrála, sníh, zima, lyžování, Jizerské hory, Mořina, Žďárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rolby zatím stojí, na Jizerskou magistrálu ale vyrazil alespoň skútr  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.