Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počasí lyžařům nepřeje, střediska v kraji jsou nadále v omezeném provozu

Zimní střediska v Libereckém kraji jsou stále v omezeném provozu. Přírodního sněhu je málo a ideální podmínky nebyly v minulých dnech ani pro výrobu umělého. Přesto se v některých areálech chystají nabídku na víkend rozšířit, řekli provozovatelé skiareálů. Na sjezdovkách leží od pěti do 60 centimetrů sněhu.

Na nejširší nabídku v kraji nyní láká největší středisko Jizerských hor, Tanvaldský Špičák, kde je otevřeno 6,3 z 8,2 kilometru tratí. „Tam nám chybí už jenom červená sjezdovka," uvedl za středisko Pavel Bažant ze společnosti Ski bižu, která v Jizerských horách provozuje i areály v Bedřichově a na Severáku. V Bedřichově je otevřené jen stometrová dětská sjezdovka a na Severáku polovina areálu, přes dva kilometry tratí. „Moc to nepřibývá, čekáme na mráz," dodal Bažant. Na Tanvaldském Špičáku je na sjezdovkách od 30 do 50 centimetrů sněhu, na Severáku od 20 do 40 centimetrů. V Jizerských horách jsou otevřená i střediska v Desné, Kořenově či Rejdicích.

V částečném provozu jsou i všechna větší zimní střediska v Krkonoších, jež jsou v Libereckém kraji. V největším areálu kraje, v Rokytnici nad Jizerou s 21,5 kilometru tratí, se dá ale zatím lyžovat jen na necelých dvou kilometrech. „Něco málo jsme nastříkali, jak byly dva a půl dne mrazů, takže část modré na Horní domcích na Kaprunu jede a nemuseli jsme přerušit provoz. A dělali jsme všechny možné práce, abychom mohli spustit modrou sjezdovku z Lysé hory," uvedl za středisko Vít Pražák. O jejím případném otevření na víkend podle něj rozhodnou v pátek, sjezdovka je dlouhá skoro tři kilometry. „Jinak tato zima je zatím hrůza a děs, počasí je proti nám," dodal Pražák.

V sousedním Harrachově je zatím v provozu jen část areálu s červenou sjezdovkou do centra, zhruba 2,5 kilometru. Od pátku ale bude možné lyžovat i na Rýžovišti. „Otevírat budeme modrou, zbývat nám pak budou ještě dvě sjezdovky," uvedl za harrachovské středisko s osmi kilometry tratí Vlastislav Fejkl.

Ještěd otevře Libereckou

Rozšířit nabídku na víkend se chystají v Krkonoších třeba i Paseky nad Jizerou. To platí také pro Ještěd v Liberci. „V provozu je lanovka Skalka a vlek F10, dohromady tedy přes dva kilometry sjezdovek. Již tento víkend skiareál otevře pro návštěvníky další sjezdovku Libereckou," uvedl ředitel ještědského střediska Jakub Hanuš. Na sjezdovkách podle něj leží od 40 do 50 centimetrů převážně technického sněhu.

Autoři | Foto Skiareál Rokytnice

Štítky počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, lyžování, sjezdovka, Jizerské hory, Severák, Tanvaldský Špičák, Bedřichov, Krkonoše, Ještěd, Desná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí lyžařům nepřeje, střediska v kraji jsou nadále v omezeném provozu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.