Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Chtěl se zabít skokem z mostu u knihovny. V poslední chvíli ho zadrželi policisté

V centru Liberce se odehrálo osobní drama muže ve středním věku. Rozhodl se, že ukončí život, přelezl zábradlí mostu u liberecké knihovny a chtěl skočit dolů. Tomu se ale nakonec podařilo zabránit.

K celé události došlo v neděli krátce před půl desátou, kdy na policii zavolala svědkyně, že se z mostu chystá do Sokolské ulice skočit muž. „Operační důstojník na místo okamžitě vyslal dvě nejbližší hlídky, které muže středního věku zastihli v okamžiku, kdy stál na mostě za zábradlím čelem do Sokolské ulice a držel se ho oběma rukama,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté tak museli jednat rychle, v jednu chvíli se totiž zdálo, že se muž pouští a z mostu spadne. „Přiběhli k němu a přetáhli ho zpátky do bezpečného prostoru,“ dodala mluvčí.

Podle ní byl muž velmi rozrušený a také pod vlivem alkoholu. Policistům se ale svěřil s důvodem, proč se pokusil zabít. „Jeho motivací k sebevražednému skoku jsou dlouhodobější osobní problémy, které se mu nepodařilo vyřešit. Muže jsme kvůli špatnému psychickému stavu předali Zdravotnické záchranné službě,“ řekla Baláková.

Ta také ocenila svědkyni, která zalarmovala policii. „To, že k sobě lidé na ulici nejsou úplně lhostejní, je dobrá zpráva,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky knihovna, most, sokolská, sebevrah, policie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěl se zabít skokem z mostu u knihovny. V poslední chvíli ho zadrželi policisté  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.