Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lyžaře neodradil vítr, ani déšť. Lidí bylo méně, přesto se jich do hor vydaly tisíce

Víkendová návštěvnost v lyžařských střediscích Libereckého kraje tento víkend klesla. Provozovatelé sjezdovek to dávají za vinu horšímu počasí a také střídání turnusů. Dnešek však vesměs hodnotí kladně. Tisíce lidí napočítali ve Skiareálu Ješted v Liberci, SKI Bižu v Jizerských horách i v Rokytnici nad Jizerou v Krkonoších. K dispozici jsou v kraji desítky kilometrů upravených sjezdovek i běžeckých stop. Na svazích leží až 70 centimetrů převážně technického sněhu.

„Návštěva byla dobrá, v sobotu o něco slabší," řekl Pavel Bažant ze společnosti SKI Bižu, která provozuje největší jizerskohorská střediska na Tanvaldském Špičáku, Severáku v Hraběticích a Maliníku v Bedřichově. Dodal, že se projevilo střídání návštěvníků. Dnešní návštěvnost ale hodnotí podobně jako minulý týden, kdy sjezdovky navštívilo okolo 4000 sportovců. Za víkend tak napočítal okolo 8000 lidí. Nejmenší návštěvnost byla v Bedřichově, kde nemají provozovatelé technické zasněžování a spoléhají na přírodní sníh.

Návštěvnost byla tento víkend nižší i ve Skiareálu Ještěd v Liberci. „Bylo to nižší než minulý týden, máme dohromady okolo 2100 lidí za sobotu a neděli," informoval ředitel areálu Jakub Hanuš. Za nižší návštěvnost může podle ředitele horší počasí a také střídání turnusů. Areál zprovoznil pět kilometrů sjezdovek, na nichž leží 50 centimetrů sněhové pokrývky.

V Rokytnici nad Jizerou dnes otevřeli Červenou sjezdovku. Ředitel střediska Vít Pražák míní, že předpoklady pro lyžování jsou perfektní vzhledem k letošním horším sněhovým podmínkám. Návštěvnost od minulého víkendu také lehce klesla. „Včera, kdy bylo super počasí, tak jsme tady měli zhruba 2600 lyžařů," řekl ředitel s tím, že dnes se jich po svazích prohání přes 3000.

Sobotní návštěvníci Jizerské magistrály dali podle provozovatelů běžkařským stopám zabrat. Dnes běžkaři sportovali na desítkách centimetrů přírodního sněhu po kompletní úpravě.

Autoři | Foto Ski Ještěd

Štítky počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, lyže, sjezdovka, Liberec, Rokytnice nad Jizerou, Krkonoše, Jizerské hory, Bedřichov, Tanvaldský Špičák, Hrabětice, Severák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžaře neodradil vítr, ani déšť. Lidí bylo méně, přesto se jich do hor vydaly tisíce  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.