Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté kontrolovali u hranic osobák. U ženy našli 5 000 léků na výrobu pervitinu

Hlídku hrádeckých policistů zaujal během jedné dubnové noci osobák značky Mitshubishi, který kolem jedné ráno mířil ke hranicím a za chvíli razil Oldřichovem na Hranicích zpět. Intuice v tomto případě nezklamala.

Policisté se rozhodli vůz zkontrolovat pro případ, že by jeho posádka převážela drogy. A jak se ukázalo, nebyli vůbec daleko od pravdy. „V autě cestoval muž a na sedadle spolujezdce byla pětačtyřicetiletá žena,“ komentovala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Dvojice u hranic údajně hledala kamarádku.

U řidiče policisté zkontrolovali doklady a také provedli orientační test na drogy. Ten vyšel pozitivní na pervitin a mariuhanu. Řízení tak okamžitě pro muže skončilo. „Policisté muži zakázali další jízdu, zadrželi mu řidičský průkaz a řízení motorového vozidla pod vlivem návykové látky vyřešili jako přestupkové jednání, uvedla Šrýtrová.

Ženu požádala hlídka o předložení příručních zavazadel. A právě v tašce, kterou podle svých slov žena našla u lesa, byli dva pytlíky obsahující celkem 5000 kusů tablet o celkové váze 1,9 kg.

Následně se ukázalo, že jde o léky Cirrus, ze kterých se vyrábí pervitin. „Z daného množství by se dalo připravit přibližně 354 gramů pervitinu,“ řekla mluvčí. Žena tak z místa putovala do policejní cely, kde jí bylo sděleno obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu.

Žena navíc není žádný svatoušek. Za sebou má už několik prověřování právě kvůli návykovým látkám a také pro majetkovou trestnou činnost. Nyní jí hrozí vězení na dobu dva roky až deset let.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky pervitin, drogy, Oldřichov na Hranicích, policie, metamfetamin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali u hranic osobák. U ženy našli 5 000 léků na výrobu pervitinu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.