Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chrastavskou poštu čeká pilotní projekt. Ve středu bude mít otevřeno do 20 hodin

V Chrastavě na Liberecku spustí od dubna pilotní projekt na zdejší poště. Tím by se měly vyřešit problémy se zkrácenou otevírací dobou a na poštu by se měli dostat i lidé, kteří to v aktuálních časech nestíhají.

Pilotní projekt je tak kompromisem mezi požadavky vedení města Chrastava a Českou poštou. Město by nejraději jednoduše prodloužilo otevírací dobu. Na to ale nebyla Česká pošta ochotna přistoupit, protože by během směny muselo dojít ke změně pracovníka. „Přesto jsme došli k dohodě, kterou je pilotní projekt. Od prvního dubna bude mít jednou týdně, konkrétně ve středu, chrastavská pošta otevřeno sice až od 13, zato až do 20 hodin,“ informoval starosta Michael Canov.

Podle starosty a senátora je to zřejmě vůbec poprvé v historii chrastavské pošty, kdy bude mít otevřeno do 20 hodin. „Nově tato otevírací doba umožní návštěvu pošty i lidem, kteří dojíždějí do práce do Liberce nebo podobně a během normálních hodin se sem nemohli dostavit,“ vysvětlil Canov. Další z projednávaných variant bylo otevření pošty v sobotu, ale ani ta neprošla.

Chrastava se brání proti zkrácené otevírací době pošty. Díky boji by mělo dojít k prodloužení

Už několik měsíců bojuje Chrastava s Českou poštou ohledně otevírací doby. Pobočka má, stejně jako stovky dalších pošt v ČR, od podzimu zkrácenou otevírací dobu o dvě hodiny. Třikrát týdně má tak otevřeno jen do 16 a ve zbylých dnech jsou dveře...

Chrastava jako inspirace pro ostatní

Chrastavská pošta bude první v České republice, kde bude pilotní projekt zprovozněn a otestován. Pokud se nový provoz osvědčí, mohl by být aplikován i na dalších místech. Od dubna tak bude nová otevírací doba zatím ve zkušebním tříměsíčním provozu. „Počet otevřených přepážek bude kopírovat klientskou křivku v daném období. V rámci zkušebního provozu bude průběžně vyhodnocován počet obsloužených klientů a počet transakcí v době mezi 18:00 – 20:00 hodinou,“ sdělil Miroslav Štěpán, ředitel divize České pošty.

Nová otevírací doba pošty v Chrastavě od 1. 4. 2021
Pondělí - 10-12 a 13-18
Úterý - 8-12 a 13-16
Středa - 13-20
Čtvrtek - 8-12 a 13-16
Pátek - 8-12 a 13-16
Sobota - zavřeno
Neděle - zavřeno

Podle něj bude také pošta monitorovat názor veřejnosti na změnu otevírací doby. Kromě prodloužení otevírací doby do večerních hodin se Česká pošta také zaměří na názor na otevření pošty až ve 13 hodin. „Věřím, že se pilotní projekt osvědčí a většina lidí ho přivítá. Pokud se neosvědčí, vrátí se otevírací doba do původní podoby,“ dodal Canov.

Nově přibydou mimořádné přepážky

Poštu v Chrastavě čekají ale ještě další novinky, které by měly zvýšit komfort a spokojenost návštěvníků. V době, kdy je větší zájem o výdej balíků, například v předvánočním čase, bude otevřena mimořádná balíková přepážka ve dvoře. „Dvůr je přístupný i pro automobily – tzn. vyšší komfort a pohodlí pro klienty z hlediska vyzvednutí a nakládky zásilky,“ popsal v dopise pro starostu Štěpán.

A zároveň v době, kdy na poštu přichází nejvíce lidí, se otevře i mimořádná přepážka v kanceláři vedoucího pošty. To vše by mělo přispět ke zrychlení odbavení klientů pošty.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Chrastava

Štítky Liberecký, Chrastava, pošta, pilotní studie, Česká pošta, Michael Canov, Liberecký kraj, Miroslav Štěpán, Česko, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chrastavskou poštu čeká pilotní projekt. Ve středu bude mít otevřeno do 20 hodin  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.