Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Autorský večer u Fryče. Jan Horníček představí historickou detektivku z Jizerek Čarostřelec

Po pauze se opět vrací autorské večery v Knihkupectví Fryč. A začíná se zostra, prvním účinkujícím bude autor Čarostřelce Jan Horníček, který představí svou historickou detektivku z Jizerských hor a Frýdlantska.

V dostavníku jedoucím do Jizerských hor se potkají bývalý jezuita Vilém a poněkud tajemný doktor Šulc – společně se pak mezi místními horaly dají do pátrání po zločinech, mezi nimiž nechybí svatokrádež, vraždy či pašeráctví. To je výchozí situace románu Jana Horníčka Čarostřelec, vítěze loňské Literární ceny Knižního klubu.

Jan Horníček se narodil v Rychnově nad Kněžnou, vystudoval matematické inženýrství a vyučoval na strojní fakultě VUT v Brně. Zájem o humanitní obory – historii, psychologii a filozofii – jej přivedl k historickým románům. Dosud publikoval pouze časopisecky, poezii v časopisech Host a Protimluv. Věnuje se práci ve skautu a pracuje jako instruktor vzdělávacích kurzů. Historická detektivka Čarostřelec je jeho knižním debutem – za román získal v roce 2020 Literární cenu Knižního klubu.

Autorský večer se koná ve čtvrtek od 18 hodin v Knihkupectví Fryč. Vstupné je 80 korun, pro děti a seniory za polovic.

Ohodnoť článek

Foto Knikupectví Fryč

Štítky fryč, knihkupectví fryč, autorský večer, čarostřelec, jan horníček, detektiv, Jizerské hory, román, Frýdlantsko, Literární cena Knižního klubu, Brno, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autorský večer u Fryče. Jan Horníček představí historickou detektivku z Jizerek Čarostřelec  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.