Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policisté vyšetřují pád kabiny jako obecné ohrožení z nedbalosti. Hledají svědky

, aktualizováno 31. října 2021, 17:41

Dnes odpoledne došlo na Ještědu k tragické události, když spadla kabina lanové dráhy. V kabině byl v době nehody pouze průvodčí, který na místě podlehl zraněním. Případ vyšetřuje policie a hledá svědky.

Policie zahájila trestní řízení pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti. Pachateli tak hrozí odnětí svobody v rozmezí dva roky až osm let. „V souvislosti s událostí na lanové dráze jsme už zahájili úkony trestního řízení pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti. Zároveň žádáme dosud nevyslechnuté svědky pádu kabiny,“ uvedla policie na Twitteru. Svědci se mohou na policisty obrátit prostřednictvím linky 158. „Jejich informace nám mohou pomoci,“ napsala policie.

V Liberci spadla dnes odpoledne kabina lanovky na Ještěd. Při tragické nehodě zemřel průvodčí z jedné kabiny, záchranáři evakuovali cestující a průvodčí druhé kabiny. V ní cestovalo patnáct lidí, všechny se podařilo nezraněné dostat dolů, nyní...

K pádu kabiny lanovky došlo dnes odpoledne. „Dnes ve 13:30 jsme prostřednictvím tísňové linky 158 obdrželi informaci o pádu kabiny lanovky směřující z Ještědu dolů,“ sdělil na místě novinářům policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Tou dobou byl v kabině jediný člověk, který na místě podlehl svým zraněním.

Bohužel jeden z našich kolegů pád kabiny nepřežil,“ uvedly České dráhy na Twitteru. Jednalo se o průvodčího. „Ve druhé protivážné kabině tou dobou cestovalo 14 osob, které se podařilo vyprostit bez zranění,“ řekl Robovský. Evakuovaným osobám byla poskytnuta psychologická intervence. „Okolnosti a příčiny vzniku této tragické události prověřují policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Liberci,“ doplnil policejní mluvčí.

Hejtman Martin Půta podle svého vyjádření na Facebooku očekává rychlý průběh vyšetřování. „Pozůstalým obětí chci jménem Libereckého kraje vyjádřit soustrast. Očekávám rychlé vyšetření příčin nehody, Hotel Ještěd a lanovka na něj patří mezi turisticky nejvyhledávanější cíle nejen v našem kraji,“ napsal Martin Půta.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa železnic

Štítky lanovka, Ještěd, Liberec, kabina, pád, hasiči, policie, lanová dráha, obecné ohrožení, Twitter, Martin Půta, České dráhy, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté vyšetřují pád kabiny jako obecné ohrožení z nedbalosti. Hledají svědky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.