Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jeli na Ještěd jen pár minut před pádem. Vůbec jsme nevěděli, co se stalo, popsali turisté

Na vrcholu Ještědu bylo v době pádu lanovky mnoho turistů. Mezi nimi také Naďa a Kevin, kteří sem přijeli na výlet z Prahy. Zatímco probíhaly záchranné a vyprošťovací práce, sestoupili z vrcholu do Hanychova. Na místě i po setmění zůstávají složky IZS.

„Jeli jsme nahoru pár minut před tím, než se to stalo,“ popsal Kevin pro Drbnu. Nejprve prý vůbec nevěděli, co se stalo. „Žádnou ránu jsme neslyšeli, až pak jsme viděli spousty policajtů a helikoptéru," řekla Naďa, která podle svých slov původně ani lanovkou jet nechtěla. „Já nechtěla, ale tady Kevin chtěl. Tak jsem souhlasila.“ Nyní dvojice může mluvit o štěstí, že nejela později. Z vrcholu sestoupali společně se svým psem pěšky.

Ani dvojice mužů ve středních letech, která si dnes udělala výlet na Ještěd, pád nezaznamenala. „Žádnou ránu jsme neslyšeli. Slyšeli jsme až vrtulník,“ uvedl mladší z mužů s cizím přízvukem. O tom, že spadla kabina lanovky se dozvěděli asi o čtvrt hodiny později.

V Liberci spadla dnes odpoledne kabina lanovky na Ještěd. Při tragické nehodě zemřel průvodčí z jedné kabiny, záchranáři evakuovali cestující a průvodčí druhé kabiny. V ní cestovalo patnáct lidí, všechny se podařilo nezraněné dostat dolů, nyní...

K pádu kabiny lanovky došlo dnes odpoledne kolem půl druhé. Při incidentu cestoval kabinou pouze průvodčí, který na místě zemřel. Případem se zabývají kriminalisté jako obecným ohrožením z nedbalosti.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa železnic

Štítky lanovka, Ještěd, Liberec, kabina, pád, hasiči, policie, lanová dráha, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeli na Ještěd jen pár minut před pádem. Vůbec jsme nevěděli, co se stalo, popsali turisté  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.