Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sokolská bude opět průjezdná. Práce se sem vrátí příští rok

Po čtyřech měsících skončí uzavírka Sokolské ulice v Liberci, která patří mezi vůbec nejvytíženější silnice v Liberci. Znovu průjezdná bude od pondělí příštího týdne.

Zpět na obvyklé trasy se navrátí i osm autobusových linek MHD, informovala mluvčí radnice Jana Kodymová. Půjde ale jen o dočasné otevření Sokolské ulice, práce budou pokračovat příští rok po zimě.

„V úseku mezi křižovatkou se Zhořeleckou ulicí u Malého divadla a křižovatkou s Frýdlantskou ulicí bylo potřeba vyměnit inženýrské sítě - poruchový vodovod z roku 1954, popraskanou kanalizaci i plynovod. Doposud se tak pracovalo zejména pod povrchem," řekla Kodymová. Projekt finálních úprav Sokolské ulice podle ní nyní připravuje městská kancelář architektury. „Postupně budeme v rekonstruovaných úsecích pokládat nový asfalt, opravovat chodníky, přidávat parkovací místa a sázet stromy," dodala mluvčí.

Sokolská ulice patří mezi dopravně nejvytíženější komunikace v krajském městě, vede k Šaldovu náměstí v horním centru. Původně byla součástí silnice I/14 na Jablonec nad Nisou, před třemi lety byla ale dokončena rychlostní silnice z Liberce do Jablonce, a tak ji letos na začátku června převzal od státu Liberecký kraj.

Dohodl se ale s Libercem, že ji město po rekonstrukci převezme. To samé by se mělo stát i s navazujícím úsekem přes Šaldovo náměstí do Jablonecké ulice. V plánech města pro Sokolskou i Jabloneckou ulici je zúžit široké vozovky, což umožní vybudovat asi 200 parkovacích míst a dosadit aleje.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Mocňák

Štítky silnice, správa, Liberec, Jablonec nad Nisou, Metzlův dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolská bude opět průjezdná. Práce se sem vrátí příští rok  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.