Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Započne rekonstrukce mostů na průtahu Libercem, silnice bude s omezením průjezdná

Dlouho připravovaná rekonstrukce dvou mostů na průtahu Libercem začne v pondělí 14. března. S tím souvisí i nutné omezení dopravy a uzavírky, silnice bude však během stavby průjezdná s omezením. Stavba by měla skončit příští rok.

„Jde o rozsáhlou stavební akci, kterou je nezbytné provést. Mosty jsou po půl století intenzivního provozu ve špatném stavu. Chci apelovat na všechny řidiče, aby se obrnili trpělivostí a vytrvali. Výsledek bude stát za to a opravený průtah bude odpovídat dopravním požadavkům současné doby,“ řekl hejtman Martin Půta.

Mosty z poloviny 70. let minulého století už vyžadovaly opravu. Částka za rekonstrukci obou mostů včetně DPH činí 377 milionů korun.

Silnice I/35, zejména pak průtah Libercem, patří mezi nejzatíženější úsek silnic I. třídy v Libereckém kraji.

Ředitelství silnic a dálnic v pátek začalo instalovat v opravovaném úseku dopravní značení, aby v pondělí mohla být zahájena samotná stavba. Opravy budou probíhat na obou místech současně, předpokládaný termín dokončení je říjen příštího roku. 

Rekonstrukce omezí dopravu

Během stavby bude veškerá doprava svedena na jeden jízdní pás ve směru na Turnov, a to v režimu 2+1 (dva pruhy směr Turnov). Uzavřený bude sjezd od Turnova na Jablonec nad Nisou a nájezd od Jablonce na Děčín. Zásadní proměnou projde nájezdová rampa od Jablonce, která má nyní příliš malý poloměr oblouku a dochází zde k nehodám. Poté by měla následovat oprava mostu nad Košickou a oprava libereckého tunelu.

Motoristy čekají na průtahu omezení, která skončí až v říjnu příštího roku. Během stavby se ŘSD bude snažit najít časové úspory, aby vzniklé dopravní komplikace trvaly co nejkratší dobu.

Podrobnější přehled

Provoz na levém jízdním pruhu silnice I/35 bude mezi sjezdy 23 a 21 vyloučen. Veškerá doprava bude převedena doprava. Řidiči se tak nebudou moci připojit na silnici I/35 ze silnice I/14 ve směru od Jablonce nad Nisou na Děčín a omezen bude sjezd ze silnice číslo I/35 na silnici I/14 ve směru od Turnova na Jablonec nad Nisou. Uzavřen bude také sjezd ze silnice I/14 k aréně. Stávající sjezd od Děčína na Jablonec a nájezd od Jablonce na Turnov bude možné využít.

Objízdná trasa od Jablonce nad Nisou

Řidiči, kteří pojedou od Jablonce nad Nisou na Děčín, musí opustit silnici číslo I/14 u Lidlu v Zeleném Údolí, odkud vede objížďka po Vratislavické ulici, přes Poštovní náměstí a po ulici Dr. Milady Horákové ke světelné křižovatce s Čechovou ulicí a dále po Šumavské, odkud se napojí na průtah. Nákladní automobily nad 3,5 tuny neprojedou po ulici Dr. Milady Horákové, povede pro ně objízdná trasa z Poštovního náměstí po Hodkovické ulici k Makru.

Objízdná trasa do Jablonce nad Nisou

Řidiči mířící od Turnova do Jablonce nad Nisou musí využít sjezd u Makra nebo sjezd ke kruhovému objezdu České mládeže. V obou případech vede objízdná trasa po Hodkovické ulici, přes Poštovní náměstí, dále po Vratislavické ulici až za Lidl v Zeleném Údolí, kde se napojí na I/14 na Jablonec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD Libereckého kraje

Štítky Liberec, stavba, rekonstrukce, mosty, doprava, omezení, silnice, Jablonec nad Nisou, Turnov, Děčín, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Půta, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Započne rekonstrukce mostů na průtahu Libercem, silnice bude s omezením průjezdná  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.