Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chrastava plánuje výstavbu kanalizace v dalších ulicích. Oprava Vítkovské se protáhne

V loňském roce byla dokončena kanalizace ve Vítkovské ulici. Následovat by měl Richtrův vrch, dočkat by se jí měli podle plánů města také obyvatelé Frýdlantské ulice. Oprava komunikace ve Vítkovské ulici se zpozdí zhruba o měsíc, důvodem jsou komplikace se sanací podloží.

Město Chrastava plánuje vybudovat kanalizaci na Richtrově vrchu. „To je naším dlouhodobým cílem, po Vítkovské ulici by měl následovat,“ řekl starosta Chrastavy Michael Canov. Stavby by se měla dočkat také Frýdlantská ulice, kde je potřeba kanalizaci prodloužit. „Ona tam sice je, ale ne všude, takže ji takzvaně nastavit. Jestli to dopadne, uvidíme. Každopádně o to budeme usilovat pomocí dotačních programů,“ vysvětlil starosta. 

Projektová dokumentace stavby v lokalitě Richterův vrch je již zpracována, pro ulici Frýdlantská by měla být dokončena v letošním roce. „Termín realizace bude záviset na vyhlášení dotačních zdrojů. Počítám, že bychom o ně v příštím roce zažádali a realizaci vidím na rok 2024,“ uvedl Jakub Dvořák, vedoucí ORM.

Ve Vítkovské ulici se stále pracuje, stavba se zpozdí

Od konce letošního května začaly práce na Vítkovské ulici. V předešlém roce se budovala kanalizace, nynější stavba se týká silnice, vybudování chodníků a veřejného osvětlení. Předpokládaný termín dokončení první etapy – po křižovatku s ulicí Sportovní – byl v srpnu.

„Práce se protáhly kvůli sanaci nestabilního podloží. Původní projekt sice počítal s tím, že je tam jíl, nicméně až při pracích samotných, kdy se začalo kopat, se zjistilo, že bude potřeba změnit technologii sanace,“ sdělila mediální referentka Věra Baumgartnerová. Podle ní by se práce měly protáhnout zhruba o měsíc, v září by tak mohlo být hotovo. „Nebude to ještě finální úprava, ale dotčený úsek by už měl být průjezdný. Máme přislíbeno, že se firma bude snažit dokončit stavbu co nejrychleji, může se tak stát, že to bude o něco dříve,“ dodala.

Během posledního týdne v září by měla být zahájena ještě druhá etapa, a to v části od křižovatky s ulicí Sportovní po ulici Školní. Opravu komunikace financuje Liberecký kraj, město Chrastava platí chodníky, veřejné osvětlení a další. „Jejich dokončení je závislé na dokončení samotné komunikace, proto i tato část stavby bude mít zpoždění,“ uzavřela Baumgartnerová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Liberecko, Chrastava, kanalizace, oprava, silnice, Vítkovská, environmentální remediace, Michael Canov, Jakub Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chrastava plánuje výstavbu kanalizace v dalších ulicích. Oprava Vítkovské se protáhne  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.