Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté si z autobusu posvítili na řidiče. Mnozí nepoužívají bezpečnostní pásy

Policejní autobus odhalil na Liberecku během dvou dnů více než šest desítek dopravních přestupků. Řidiči nejčastěji nebyli připoutaní nebo používali za volantem mobilní telefon.

Během celorepublikové dopravně bezpečnostní akce ROADPOL, která probíhala v druhé polovině září, se policisté zaměřili především řidiče nákladních vozidel. Autobus jim umožnil lépe odhalit přestupky.

„Akce probíhala především na dálnici č. D10 a na silnici pro motorová vozidla č. I/35 a zapojeno do ní bylo celkem na tři desítky policistů. Dopravně bezpečnostní akce apelují především na celkový vývoj nehodovosti na českých silnicích a mají za cíl snížit jejich počty a následky,“ uvedla Dana Burešová, preventistka KŘP Libereckého kraje.

Celkem bylo zjištěno 64 dopravních přestupků, v 60 případech z toho policisté uložili pokutu celkem za 33 000 korun. Zbylé čtyři přestupky sdělili příslušnému správnímu orgánu.

Nejčastěji se jednalo o nepoužití bezpečnostního pásu, to se týkalo 34 případů. Patnáct řidičů pak telefonovalo za jízdy, nevyhovující stav vozidla byl zjištěn u tří řidičů a jeden řidič seděl za volantem bez řidičského oprávnění. „Další přestupky se týkaly způsobu jízdy, nerespektování dopravního značení, zajištění přepravovaného nákladu a podobně. Z těchto důvodů bude dohled na bezpečností a plynulostí silničního provozu pokračovat i v následujícím období,“ dodala Burešová.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, policie, doprava, přestupky, řidiči, Dana Burešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté si z autobusu posvítili na řidiče. Mnozí nepoužívají bezpečnostní pásy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.