Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hotel v Krkonoších přes zákaz ubytoval deset lidí. Majitele čeká správní řízení

Porušení vládních nařízení se dle Policie ČR dopustil majitel jednoho u hotelů v Krkonoších, když v pokojích ubytoval celkem deset osob.

Deset ubytovaných lidí v uzavřeném hotelu s okny zakrytými prostěradly objevili v sobotu policisté v hotelu v Krkonoších na Semilsku. Podle nich tím majitel porušil vládní nařízení, které zakazuje poskytování ubytovacích služeb. Majitele hotelu čeká správní řízení, řekla ČTK mluvčí policie Ivana Baláková.

Při sobotní kontrole policistů byla podle ní na vstupních dveřích hotelu cedule oznamující uzavření provozovny. „Některá okna byla zakrytá prostěradly, ale byl slyšet čilý ruch uvnitř," uvedla Baláková. To, že jsou lidé uvnitř, majitel podle ní obhajoval tím, že hotel pronajal dalšímu subjektu k blíž neurčeným aktivitám. Mluvčí nechtěla upřesnit, k jakým. „Podle našeho zjištění tam ale byli ti lidé ubytovaní," dodala. Ještě týž den hosté hotel opustili.

Podle nařízení kabinetu přijatého v rámci nouzového stavu kvůli pandemii koronaviru nesmí hotely přijímat hosty kvůli rekreačním pobytům, ale jen hosty na pracovní cestě, cizince nebo ty, již kvůli nákaze nebo karanténě nechtějí zůstat s rodinou.

Policie v Libereckém kraji od pátku do neděle v rámci kontrol dodržování protiepidemických opatření uložila 120 pokut. „Za nenošení roušek to bylo ve 39 případech," uvedla Baláková. V ostatních to bylo podle ní převážně za porušování zákazu o nočním vycházení a v několik případech i za popíjení alkoholu na veřejnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, kriminalita, hotely, koronavirus, Semilsko, hotel, Krkonoše, Policie České republiky, pandemie covidu-19, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotel v Krkonoších přes zákaz ubytoval deset lidí. Majitele čeká správní řízení  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.