Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Polyfunkční centrum v Turnově je téměř dokončeno, bude zde sídlit Fokus

Zcela nová budova polyfunkčního centra v Turnově je v současné době těsně před dokončením. Po dokončení zde bude působit Fokus Turnov.

Fokus by zde měl provozovat Centrum denních služeb pro mentálně postižené. „Zároveň zde bude Sociálně terapeutická dílna pro duševně nemocné a psychiatrické klienty, informovala Lenka Meixnerová, ředitelka turnovského Fokusu.

Náklady na polyfunkční centrum se vyšplhaly na 22 milionů korun. Evropská dotace pokryla bezmála 18 milionů, zbytek doplatí turnovská radnice.

Kromě toho by měl být objekt využívaný i dalšími organizacemi nebo veřejností. Sídlo bude využívané na různé besedy na téma duševního zdraví, komunitních služeb a nebude chybět konzultační místnost pro poradenství, řekla mluvčí města Turnov Zdenka Štrauchová.

Aktuálně je objekt víceúčelového zařízení téměř dokončen. Město Turnov nyní hledá vhodnou firmu na dodavatele vybavení. „O vítězi se rozhodne na konci měsíce,“ komentovala Štrauchová. Kolaudace by měla proběhnout v březnu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky Liberecký, Semilsko, Fokus Turnov, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polyfunkční centrum v Turnově je téměř dokončeno, bude zde sídlit Fokus  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.