Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Okradl muže na parkovišti před Tescem. Po městě zloděje naháněl okradený s manželským párem

V ulicích Rokytnice se v pátek odehrála honička mezi zlodějem, okradeným a dalšími dvěma lidmi, kteří přišli na pomoc. Třicetiletý cizinec tam na parkovišti před Tescem okradl šedesátiletého muže, když mu z kalhot vytáhl peněženku a začal utíkat.

Cizinec se muže nejprve ptal na cestu do Harrachova. „Starší muž mu ji ochotně vysvětlil, a když se k němu otočil zády, aby si uložil nákup do auta, cizinec mu ze zadní kapsy montérkových kalhot vytáhl peněženku a začal s ní utíkat,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže okradený si toho všiml, rozběhl se za ním a křičel na něj, ať mu ji vrátí. Díky tomu se do pronásledování zapojil i manželský pár. „Zloděje, který se ve městě nevyznal, si tak ve třech mohli nadběhnout a obklíčit ho,“ dodala mluvčí.

Jejich strategie a využití výhody místní znalosti podle mluvčí zafungovaly, a žena se cizinci statečně postavila do cesty v jedné ulici. „Ve snaze vyhnout se jí upadl na blátě a sedl si na zadek. Toho využila a peněženku mu vytrhla z ruky,“ řekla Baláková.

Cizinec pak ještě utíkal dál, během chvíle ho ale zadržela hlídka, která na místo dorazila. Celý víkend pak strávil v policejní cele. Soudce pak v rámci zkráceného přípravného řízení muže na dva roky vyhostil z České republiky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, rokytnice, peněženka, honička, policie, vyhoštění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Kochaník

Soudce jej sice vyhostil, ale nejprve, jelikož se stal tr. čin, tak měl po nějakou dobu mít uložen trest odnění svobody a pak teprve vyhoštěn, tj. ideálně dodat na Ukrajinu, kde by mohl doplnit stav armády, případná další životnost nevalná.

Čtvrtek, 12. ledna 2023, 01:42Odpovědět

Okradl muže na parkovišti před Tescem. Po městě zloděje naháněl okradený s manželským párem  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.