Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vlaky z Liberce na Frýdlant v červenci kvůli výluce nepojedou

Cestující využívající železniční trať mezi Libercem, Frýdlantem a Jindřichovicemi pod Smrkem se musí připravit na měsíc trvající výluku. Začne ve středu 5. července. Dotkne se úseků mezi Libercem a Raspenavou a Frýdlantem a Jindřichovicemi.

Ve dnech 5. července od 8.30 až 24. července do 17.30 hodin bude na železniční trati č. 037 Liberec - Jindřichovice pod Smrkem, Frýdlant v Čechách - Černousy probíhat nepřetržitá výluka v úseku Liberec - Raspenava. Na stejné trati bude ve dnech 5. července od 8.30 až 27. července do 17.00 hodin probíhat nepřetržitá výluka v úseku Frýdlant v Čechách - Jindřichovice pod Smrkem.

„Výluky se budou konat kvůli plánované výměně pražců, kolejnic a opravám přejezdů a mostů ve vyloučených úsecích. Všechny osobní vlaky budou v době výluky nahrazeny náhradní autobusovou dopravou a platit bude výlukový jízdní řád,“ objasnil Jiří Holub, systémový specialista Českých drah.

Náhradní autobusová doprava bude vedena ve 4 linkách

Linka A - v úseku Liberec - Frýdlant v Čechách - Černousy a zpět. Spoje Linky A jsou v jízdním řádu vyznačeny modrou barvou.

Linka B - v úseku Liberec - Frýdlant v Čechách - Raspenava (- Bílý potok pod Smrkem) a zpět. Ranní spoj Os 6341 a večerní spoje Os 6322, Os 6324, Os 6344, Os 6326, Os 6345, Os 6329, Os 6331 jsou v úseku Mníšek u Liberce - Frýdlant v Čechách a opačně vedeny přes Oldřichov v Hájích a Raspenavu. Spoje Linky B jsou v jízdním řádu vyznačeny červenou barvou.

Linka C - v úseku Liberec - Frýdlant v Čechách - Nové Město pod Smrkem (- Jindřichovice pod Smrkem) a zpět. 

Linka D - v úseku Mníšek u Liberce - Oldřichov v Hájích a zpět. Spoje Linky D jsou v jízdním řádu vyznačeny oranžovou barvou.

„U všech vlaků pod dobu výluky nebude v úsecích s náhradní autobusovou dopravou Frýdlant v Čechách - Černousy a Frýdlant v Čechách - Jindřichovice pod Smrkem garantována služba uvedená v jízdním řádu tzn. "Vůz vhodný pro přepravu cestujících na vozíku". Přeprava kočárků bude možná pouze do vyčerpání kapacity autobusu náhradní dopravy,“ upozornil Holub.

Štítky vlaky, železnice, výluka, Liberec, Frýdlantsko, Frýdlant, Česko, Jindřichovice pod Smrkem, Raspenava, jízdní řád, Jindřichovice, Černousy, náhradní autobusová doprava, Jiří Holub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Yveta Dlouhá

Z jakeho duvodu nemuze jezdit B-autobus primo na Raspenavu?Proc pres Frydlant?Diky za info.:)

Pátek, 23. června 2017, 17:34Odpovědět

Vlaky z Liberce na Frýdlant v červenci kvůli výluce nepojedou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.