Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výstavba dešťové kanalizace uzavřela v Jablonci Rádelskou ulici

Výstavba dešťové kanalizace uzavřela v Jablonci nad Nisou pro dopravu Rádelskou ulici. Práce jsou součástí rekonstrukce sousední Vrkoslavické ulice, kterou má nová dešťová kanalizace odvodnit. Silnice zůstane uzavřena do konce října, objízdná trasa je vyznačena dopravními značkami. V samotné Vrkoslavické se bude pracovat do listopadu.

Oprava Vrkoslavické patří k letošním největším investicím do městských komunikací, na které má radnice vyčleněno přes 47 milionů korun. Ulice je vzhledem ke své poloze a návaznosti na Dobrou Vodu a Petřín poměrně frekventovanou městskou komunikací. Jezdí po ní městské autobusy, hojně ji využívají i chodci. Byla ale v havarijním stavu, poškodily ji letní přívalové deště v roce 2013, od té doby čekala na rekonstrukci.

Město nechalo vypracovat projekt na rozšíření ulice a na přistavění chodníku. "K tomu však bylo nutné vykoupit ze soukromých rukou části pozemků," zdůvodnil dlouhou dobu přípravy stavby primátorův náměstek Lukáš Pleticha (ČSSD). Rekonstrukce ulice podle něj přijde včetně DPH na 8,5 milionu korun.

Opravovanou část Vrkoslavické ulice zpevní gabionová zeď se zábradlím dlouhá bezmála sto metrů. Nejprve ale bylo třeba odstranit havarijní část vozovky. "Pak je třeba zrekonstruovat část silničního tělesa i vozovky, tím se ulice rozšíří na šest metrů, v obloucích dokonce na deset. Silnice dostane nový asfaltobetonový kryt i přilehlý chodník ze zámkové dlažby o šířce 1,5 metru," řekl Pleticha. Silnice je ve strmém svahu, proto je po dobu rekonstrukce uzavřena pro dopravu. Chodci mohou procházet vyhrazeným koridorem.

Rekonstrukce Vrkoslavické ulice a výstavba dešťové kanalizace nejsou jediné stavby, které komplikují dopravu v Jablonci nad Nisou. Novou podobu získá letos Smrková ulice v Proseči, která byla původně jen nezpevněnou spojkou mezi ulicemi Široká a U Tenisu. Za dva miliony korun se změní v ulici s asfaltobetonovým povrchem, odvodněním a veřejným osvětlením. I tato ulice je kvůli stavebním pracím pro dopravu uzavřena, práce by měly být hotové v polovině září.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky Jablonec nad Nisou, rekonstrukce, silnice, uzavírka, Rádelská ulice, kanalizace, doprava, Lukáš Pleticha, Dobrá voda, a.s., ČSSD, Petřín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba dešťové kanalizace uzavřela v Jablonci Rádelskou ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.