Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Opilý senior jedoucí z festivalu Benátská! se snažil ujet policistům. Naháněli ho skoro sedm minut

Na pořádný problém si v neděli dopoledne zadělal jednašedesátiletý návštěvník festivalu Benátská!. Ten usedl za volant své dodávky v silně podroušeném stavu, čehož si byl dobře vědom. Když ho projíždějící hlídka policie chtěla ve Vesecké ulici zastavit, skoro sedm minut se jim snažil ujet.

Policisty upoutal především technický stav dodávky, která je míjela. Už na první pohled bylo jasné, že na silnici nemá co dělat. „Policisté se proto za dodávkou vydali, kdy se ji za užití výstražného zvukového a světelného zařízení pokusili zastavit. Řidič však pokynů k zastavení nedbal a pokračoval dále ve směru na Jablonec nad Nisou. Až téměř po sedmi minutách se podařilo policejní hlídce dodávku, která mimo jiné projela křižovatkou, aniž by se její řidič řídil světelnými pokyny, předjet a zastavit,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Možná ještě větším překvapením byl pro policisty stav řidiče, který nadýchal skoro dvě promile. „K dotazu, co že to popil před nebo během jízdy muž uvedl, že měl nějakých šest piv a dva „panáčky“, a že jede z Benátské!,“ dodal Robovský.

Za špatný technický stav vozidla bylo řidiči z Tanvaldu zadrženo osvědčení o registraci vozidla a sepsáno oznámení o přestupku, které spolu s oznámením k neplatné zelené kartě, bude projednávat správní orgán. Řidič poté skončil v policejní cele. „Policisté muži sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti,“ uzavřel mluvčí.

Policie řešila letos v souvislosti s hudebním festivalem Benátská hlavně přestupky proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. Přes 80 řidičů zaplatilo na pokutách bezmála 35 tisíc korun. Dva muži řídili vozidlo i přesto, že byli pod vlivem drog, jiný řidič měl v dechu přes jedno promile alkoholu. Všichni byli obviněni z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky Benátská, Liberec, Vesec, festival, hudba, policie, alkohol, honička, drogy, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý senior jedoucí z festivalu Benátská! se snažil ujet policistům. Naháněli ho skoro sedm minut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.