Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ředitelem Jablonecké dopravní bude Luboš Wejnar, dosavadní šéf libereckého dopravního podniku

Ředitelem společnosti Jablonecká dopravní se stal dosavadní ředitel libereckého dopravního podniku Luboš Wejnar. Zvítězil ve výběrovém řízení a do funkce nastoupí na začátku května. Rozhodlo o tom představenstvo společnosti Jablonecká dopravní.

„Osobou Luboše Wejnara, který byl nejlepším ze tří uchazečů, jsme získali odborníka vysokých kvalit a věřím, že jeho práce se příznivě promítne do fungování nové městské společnosti,“ komentuje nově obsazenou pozici primátor Petr Beitl (ODS).

Luboš Wejnar pochází z Jablonce nad Nisou, kde působil od roku 1989 v ČSAD nejprve jako dispečer, později se přes vedoucího střediska a vedoucího autobusové dopravy vypracoval na ředitele celé společnosti. V roce 2010 nastoupil jako dopravní ředitel do Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a na konci 2011 se stal ředitelem celé společnosti.

Wejnar se už v loňském roce hlásil do výběrového řízení na ředitele královéhradeckého dopravního podniku. „Na podzim loňského roku mě oslovilo výběrové řízení na ředitele hradeckého dopravního podniku, líbily se mi tamní dopravní rozvojové projekty a lákala mě možnost rozšířit si profesní portfolio o problematiku trolejbusů a elektrobusů. V Hradci jsem nakonec skončil na druhém místě.  Bylo to ale asi dobře, protože nedlouho na to vypisoval výběrové řízení Jablonec nad Nisou na pozici ředitele nově zakládané městské společnosti Jablonecká dopravní. Jsem rád, že jsem uspěl a budu svoje zapálení pro Jablonec a jeho městskou hromadnou dopravu moci zužitkovat s nejlepším vědomím a svědomím,“ uzavřel Wejnar.

Jablonec nad Nisou založil dopravní společnost Jablonecká dopravní koncem loňského roku. Rozhodli o tom jablonečtí zastupitelé. Od roku 2010 zajišťuje městskou hromadnou dopravu Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, kde je Jablonec menšinovým vlastníkem s pouhými 0,38 procenta akcií.

Smlouva s podnikem na zajištění dopravy ale končí v roce 2019. „Dopravce město informoval, že pak nebude schopen rozsah služeb zajistit,“ řekl náměstek primátora Miloš Vele (ODS), který návrh do zastupitelstva předkládal. Záměr založit vlastní dopravní společnost zveřejnil již dříve Jablonec v evropském rejstříku. Akciovou společnost zakládá město se základním kapitálem dva miliony korun a Jablonec bude jediným vlastníkem. Jablonecká dopravní bude mít pětičlenné představenstvo a tříčlennou dozorčí radu.

Foto

Štítky Jablonecká dopravní, Jablonec nad Nisou, Luboš Wejnar, DPMLJ, doprava, dopravní společnost, Jablonecká dopravní a.s., výběrové řízení, ODS, Petr Beitl, ČSAD, Liberec, Miloš Vele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelem Jablonecké dopravní bude Luboš Wejnar, dosavadní šéf libereckého dopravního podniku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.