Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dopravní omezení na silnici 35 mezi Libercem a Turnovem nekončí

Dopravní omezení na frekventované čtyřproudé silnici 35 mezi Libercem a Turnovem nekončí. Už ve čtvrtek sice skončí práce na úseku od Jeřmanic na Hodkovice nad Mohelkou, v polovině září se ale začne pracovat na silnici ve směru na Liberec. Práce na trase skončí až v říjnu. Řidiči se musejí obrnit trpělivostí, kvůli rekonstrukci mostu bude totiž uzavřena i silnice na Záskalí, po níž mnozí kolony na silnici 35 objíždějí.

Na silnici z Liberce na Turnov a Prahu se pracuje už od dubna na rekonstrukci mostu u Jeřmanic. Doprava je tam svedena na polovinu vozovky. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) navíc přidalo o prázdninách opravu povrchu silnice. Část vozovky byla ještě z roku 1998 a opravu už nutně potřebovala. „Ve čtvrtek 29. srpna skončí práce na výměně vrstev vozovky od Jeřmanic po Hodkovice nad Mohelkou. Zůstane omezení na mostě v Jeřmanicích, kde se bude pracovat až do 10. října," řekl vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp. Dál tam proto bude doprava svedena na polovinu silnice.

Omezení už za Makrem

„Od 15. září začne oprava krytu vozovky od mostu v Jeřmanicích po železniční most, který vede nad čtyřpruhou silnicí. Z toho důvodu bude doprava od Liberce na Turnov svedena do protisměru už za Makrem u Liberce až po Jeřmanice," popsal další omezení Čáp. I toto omezení by ale mělo skončit spolu s opravou mostu do 10. října. ŘSD už podle Čápa na 27. až 29. září naplánovalo pokládku asfaltu na silnici i na mostě v Jeřmanicích. „Sjezd v Jeřmanicích by proto měl být v těch třech dnech zcela uzavřený," dodal.

Už v neděli 1. září začne úplná uzavírka na silnici třetí třídy na Záskalí, kterou řidiči často využívají k tomu, aby se vyhnuli dlouhým kolonám na opravované silnici 35. Liberecký kraj tam musí nechat zrekonstruovat most, který je v havarijním stavu. „Most se bude přestavovat na propustek. Začne se úplnou uzavírkou, která bude trvat do neděle 15. září," řekl Čáp. Pak se bude na místě až do poloviny listopadu pracovat za částečné uzavírky. „Doprava tam bude řízena kyvadlově," dodal.

Autoři | Foto Vojta Trojan

Štítky sinice 35, omezení, doprava, silnice, Liberec, Turnov, Jeřmanice, Hodkovice nad Mohelkou, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Praha, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní omezení na silnici 35 mezi Libercem a Turnovem nekončí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.