Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Krkonoších se dokončují rekonstrukce silnic v zimních střediscích

Liberecký kraj pracuje na dokončování rekonstrukcí silnic v zimních střediscích v Krkonoších. Novou silnici už mají ve Vítkovicích a brzy bude hotová i velkoplošná oprava silnice z Hrabačova na Křížlice.

Obnovu komunikací v zimních střediscích Krkonoš dokončuje před zimou Liberecký kraj. Ve Vítkovicích už oprava skončila, do konce října by mělo být hotovo také v Hrabačově. V listopadu skončí práce také na rekonstrukci Žižkovy ulice v nedaleké Jilemnici, která je součástí krajské silnice druhé třídy. informoval mluvčí krajského úřadu Filip Trdla.

Ve Vítkovích se rekonstrukce dočkal více než kilometr dlouhý úsek silnice druhé třídy 286 z Dolních Vítkovic směrem na Horní Mísečky. Kompletní rekonstrukcí prošel nejen povrch silnice, úpravy se dočkalo napojení přilehlých nemovitostí, hospodářských sjezdů a křižovatek. Silničáři vyčistili příkopy, úsek dostal nové dopravní značení i krajnice. „Celkové náklady na rekonstrukci dosáhly 8,5 milionu korun. Jsem rád, že nám pomohly peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ doplnil náměstek hejtmana Jan Sviták.

Ke konci se podle Svitáka blíží také velkoplošná oprava více než dvoukilometrového úseku silnice třetí třídy z Hrabačova na Křížlice. „Oprava vyjde na deset milionů korun. Stavební práce probíhají za úplné uzavírky provozu. Pevně věřím, že řidiči se projedou po novém povrchu již na přelomu října a listopadu,“ řekl Sviták. Rozsah prací je podle něj podobný jako ve Vítkovicích.

V listopadu by měla skončit také rekonstrukce Žižkovy ulice v nedaleké Jilemnici. Ve spolupráci s městem se kompletní obnovy dočkala nejen samotná komunikace, křižovatku nahradil kruhový objezd. Projekt zhruba za 45 milionů korun se kvůli komplikacím protáhl, původně měla oprava skončit už v září. Při rekonstrukci se mimo jiné ukázalo, že pod povrchem silnice je nestabilní podloží, projektant navíc zapomněl zahrnout do rozpočtu stavby 18 kanálových vpustí. Stavbu to podle Trdly prodražilo zhruba o dva miliony korun.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky silnice, doprava, Krkonoše, Liberecký, stavby, turistika, rekonstrukce, Liberecký kraj, oprava, Vítkovice, Hrabačov, Křížlice, Jan Sviták, Jilemnice

V Krkonoších se dokončují rekonstrukce silnic v zimních střediscích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.