Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cesta pro Oldřichovské sedlo už je opět průjezdná pro kamiony

Od dnešního dne mohou opět kamiony jezdit přes Oldřichovské sedlo. Aktuálně jsou totiž silnice v kraji sjízdné a tudíž nic kamionům nebrání v průjezdu.

Silničáři pro nákladní auta dnes po dvou dnech otevřeli silnici třetí třídy přes Oldřichovské sedlo mezi Mníškem a Raspenavou na Liberecku. Od úterního rána tam nesměly, protože byla pro ně kvůli sněžení obtížně sjízdná. O otevření silnice dnes informoval Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má na starost údržbu krajských silnic i části silnic první třídy.

Podle něj jsou nyní všechny silnice v Libereckém kraji sjízdné. „Žádné problémy hlášené nemám,“ uvedl Šén. Na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a Krkonoších je ujetá nebo zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Chemicky udržované silnice, mezi něž patří všechny hlavní tahy v kraji, jsou podle Šéna po ošetření mokré nebo vlhké.

Podle předpovědi by dnes mělo být v kraji oblačno až zataženo, postupně místy sněžení nebo sněhové přeháňky, zejména na horách. V polohách pod 400 metrů nad mořem budou srážky smíšené. Nejvyšší denní teploty budou mezi jedním a čtyřmi stupni Celsia, na horách se nad nulu nedostanou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Oldřichovské sedlo, Liberecký kraj, Silnice LK a.s., Raspenava, Mníšek nad Hnilcom, Krkonoše, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta pro Oldřichovské sedlo už je opět průjezdná pro kamiony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.