Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Venku napadlo. Za volantem buďte opatrní

V Libereckém kraji se dnes ráno objevují sněhové přeháňky, hlavně v horských oblastech. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost.

Pozor by si měli dát řidiči kamionů, kteří míří po silnici I/10 na hraniční přechod Harrachov-Jakuszyce, který jako jediný v Libereckém kraji zůstal otevřený pro nákladní dopravu. Na vozovce leží sníh a ve stoupání může klouzat.

Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou navzdory sněhovým přeháňkám většinou jen holé a mokré, v Jizerských horách a Krkonoších ale mohou ležet na vozovkách zbytky sněhu. Na silnicích nižších tříd leží v horských oblastech vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Sněžení se dnes objevuje i v nižších polohách třeba v Liberci nebo Jablonci. Provoz je ale minimální.

Teploty se dnes ráno pohybují od minus sedmi do minus jednoho stupně, většinou je zataženo. Sněhové přeháňky se podle meteorologů budou objevovat po celý den, až k večeru bude oblačnosti ubývat. Teploty přes den vystoupají maximálně k pěti stupňům, na horách ale bude mrznout.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Liberecký kraj, Krkonoše, Jizerské hory, Liberec, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Venku napadlo. Za volantem buďte opatrní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.