Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po víkendu zase začnou jezdit tramvaje až do Jablonce

Do Jablonce nad Nisou začnou od pondělí po více než dvouměsíční výluce znovu jezdit tramvaje z Liberce. Provoz na frekventované trati se zastavil 14. března v souvislosti s první částí rozsáhlé rekonstrukce plynovodu, vodovodu, jednotné kanalizace a dostavby dešťové kanalizace v Jablonci. Demontovat bylo nutné i tramvajové koleje, teď už je vracejí na původní místo, aby mohl být provoz v pondělí obnoven, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Práce souvisejí s rekonstrukcí sítí, která už v březnu v Jablonci pro dopravu uzavřela křižovatku ulic Poštovní a Budovatelů, která je součástí silnice I/14. Práce tam měly začít už loni, kvůli námitkám podnikatelů a obyvatel je ale město muselo odložit. Křižovatka zůstane uzavřena do konce června, pak se práce posunou a uzavřena bude pro dopravu křižovatka Poštovní ulice a Anenského náměstí. „S objížďkami tam musí motoristé počítat až do podzimu,“ řekl primátor Jiří Čeřovský (ODS).

S obnovením výuky ve školách v pondělí v Jablonci znovu vyjedou i školní autobusy. Ty přestaly jezdit ve druhém březnovém týdnu, kdy byly v Libereckém kraji jarní prázdniny, a kvůli koronavirové pandemii a uzavření škol nebyl jejich provoz zatím obnoven. Jezdit tak začnou znovu školní linky 131 z nádraží přes Paseky a Mšeno do centra, linka 132 z Nové Vsi přes sídliště Šumava a centrum do Rýnovic a také školní linka 133 z Horní Proseče přes Rýnovice a Mšeno na Žižkův Vrch.

„V každém autobusu je u předních dveří, u odbavovacího zařízení, dávkovač s dezinfekcí. Dopravce kromě běžného úklidu autobusů dezinfikuje vozy v průběhu provozu. Na konečných stanicích se ošetřují madla, záchytné tyče a tlačítka zvonků," řekl ČTK ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar. Vozy navíc podle něj procházejí pravidelně ozonizací, která umí odstranit škodlivé viry a bakterie. Jezdit zatím v Jablonci nebudou například autobusy linky 102, 112 a 113, spojení přes Malé Vrkoslavice bude podle něj zajišťovat linka 110. Nevyjede zatím ani noční linka.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky MHD, stavby, správa, koronavirus, Jablonec n.N., Jablonec nad Nisou, Liberec, školní autobusová linka, Jiří Čeřovský, ODS, jarní prázdniny, Mšeno, Rýnovice, Anenské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po víkendu zase začnou jezdit tramvaje až do Jablonce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.