Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Rozkopané silnice v centru Jablonce budou přes zimu průjezdné. Na jaře dostanou finální povrch

Silnice kolem divadla v Jablonci si na finální povrch počkají do příštího roku. Radnice ulice rozkopala v souvislosti s rekonstrukcí kanalizace, teď je jen upraví tak, aby bylo možné tudy v zimě projíždět. Finální povrch dostanou až příští rok, protože počasí teď už neumožňuje udělat ho v potřebné kvalitě, řekl náměstek primátora pro rozvoj Petr Roubíček (ODS).

Poštovní ulice a také Jehlářská, která ji křižuje, měly být v příštím týdnu kvůli pokládce asfaltu zcela uzavřené, radnice se ale rozhodla akci odložit. Počasí není jediným důvodem. „Druhým důvodem je, že v této ulici se v souvislosti s rekonstrukcí kanalizace kopalo do více jak pětimetrové hloubky, proto je z technologických důvodů rozumnější počkat s pokládkou finálního povrchu, aby se mohly projevit případné poklesy vozovky. Pokud se objeví, budou odstraněny ještě před pokládkou finálního povrchu," řekl Roubíček.

Výstavba dešťové kanalizace a rozsáhlá obnova inženýrských sítí v dolní části centra komplikuje dopravu v Jablonci od poloviny března. Neprůjezdná byla do konce července křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů, která je součástí silnice I/14, včetně mostu k ulici U Balvanu. Pak se práce přesunuly vzhůru Poštovní ulicí až po křižovatku s Libereckou.

Aby město ušetřilo a snížilo dopravní zátěž, rozhodlo se letos udělat i část další etapy dešťové kanalizace v ulicích U Zeleného stromu a Soukenné, na Anenském a Dolním náměstí, která se měla původně dělat až v roce 2022. Po dokončení prací na křižovatce s Poštovní ulicí se tak dělníci přesunuli k Anenskému náměstí. I hlavní silnice I/14 je tak kvůli výkopům zúžená. Všechna omezení by měla skončit do konce listopadu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky silnice, stavby, správa, voda, odpady, Jablonec, kanalizace, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozkopané silnice v centru Jablonce budou přes zimu průjezdné. Na jaře dostanou finální povrch  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.