Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Trápí vás doprava v Liberci nebo Jablonci? Zapojte se do veřejné debaty

Tématem dopravy v Liberci, Jablonci nad Nisou a okolí se bude zabývat už ve středu veřejné projednávání, do kterého se může zapojit kdokoliv.

Jednání o plánu udržitelnosti městské mobility se vzhledem k nařízením vlády přesunulo do online podoby. „Tématem budou mimo jiné i zjištění dopravních expertů v oblasti vhodného řešení veřejných prostranství, rozvoje cyklodopravy po městě, parkování, možností veřejné hromadné dopravy,“ sdělila mluvčí města Jana Kodymová.

Pro zájemce bude odkaz na vysílání zpřístupněn 30 minut před začátkem na webu www.chytrenacestu.cz.

Každý účastník bude mít možnost se do diskuze zapojit formou chatu. Středeční diskuze bude teprve první ze tří plánovaných veřejných projednání. Závěry ale budou mít výrazný vliv na další fáze projektu. Lidé, kteří se zapojí, tak mimo jiné získají možnost získat odpověď na své podněty. „Náměty občanů se navíc mohou stát součástí analytických podkladů konečné podoby plánu udržitelné městské mobility,“ uvedl Jan Kašík, vedoucí projektu.

Projednávání proběhne ve středu 25. listopadu. Od 16 do 17:30 bude na programu Liberec a od 18 do 19:30 Jablonec nad Nisou. Jakékoliv náměty a připomínky mohou zájemci zasílat i mimo online setkání na e-mail pripominky@chytrenacestu.cz.

Mezi projednávanými tématy bude například spokojenost s veřejnou dopravou při cestách po městě, dovnitř a vně, dopravní dostupnost sousedních měst Liberec a Jablonec nad Nisou, problematické body místní dopravy nebo podmínky pro cyklodopravu a pěší dopravu a kvalita veřejného prostoru.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMLJ

Štítky Liberecký, doprava, Jablonec, Liberec, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

U papírového jízdného zdražení dávno schváleno, pomalu co měsíc tisknu pro rodiče nové jízdní řády jak idiot, co chcete diskutovat?

Sobota, 21. listopadu 2020, 15:54Odpovědět

Trápí vás doprava v Liberci nebo Jablonci? Zapojte se do veřejné debaty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.