Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Jablonci obnovili plný provoz v ulicích v dolním centru

V Jablonci je od pondělí po více než osmi měsících opět plně obnoven provoz přes Anenské náměstí a ulicemi Budovatelů i Poštovní. Doprava tam byla omezená od poloviny března kvůli rekonstrukci sítí a výstavbě dešťové kanalizace. Jablonec dokončil stavební práce, ulice Budovatelů a Poštovní ale dostanou definitivní povrch až na jaře příštího roku, aby se mohly projevit případné poklesy vozovky, řekl náměstek primátora Petr Roubíček (ODS).

Práce na rekonstrukci sítí a dostavbě dešťové kanalizace měly začít už loni, kvůli průtahům ve stavebním řízení ale začaly až v polovině března letošního roku. „Kvůli návratu dětí do škol jsme obnovili provoz o den dříve, aby mohly na své obvyklé trasy vyjet také školní autobusy. Obnovené je také parkování na Anenském náměstí, v ulici Budovatelů i v Poštovní," doplnil Roubíček. V souvislosti s obnovením provozu v dolním centru zmizí také semafory na křižovatce ulic Kamenná, Smetanova, Hasičská a Mírové náměstí. S ukončením objížděk už není nutné tam regulovat dopravu.

Rekonstrukce a výstavba budou v centru Jablonce pokračovat i příští rok. „Práce budou navazovat v ulici Liberecké a Generála Mrázka. Liberecká se bude dělat od křižovatky s Rýnovickou až po obchodní dům Central a pak se bude pracovat v navazující ulici Generála Mrázka až po Máchovu," popsal rozsah prací Roubíček. Práce zasáhnou i Komenského ulici, v jednání je také Průmyslová. V roce 2022 by se měli stavbaři přesunout na Dolní náměstí, do Soukenné a Kamenné ulice a znovu se vrátí na Anenské náměstí.

Na Anenském náměstí chce Jablonec vybudovat retenční nádrž a svést do ní dešťovou kanalizaci. Vznikne pod parkovištěm, dopravu v přilehlé ulici, která je součástí hlavní silnice I/14, tak už neovlivní. Náklady na retenční nádrž projektanti odhadují na 20 milionů korun. „Chceme využít peněz, které jsou na ministerstvu životního prostředí, abychom trochu ulevili městskému rozpočtu. Máme před sebou ještě několik let, než splaškovou a dešťovou kanalizaci v centru oddělíme," dodal Roubíček.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky voda, stavby, správa, Jablonec, kanalizace, ODS, Anenské náměstí, Mírové náměstí (Litoměřice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci obnovili plný provoz v ulicích v dolním centru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.