Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V neděli poprvé vyjedou nové nízkopodlažní velkokapacitní autobusy

Kromě změny jízdních řádů se objeví v autobusové dopravě Libereckého kraje další novinky. Přibude více bezbariérových spojů, a navíc budou nasazeny i nová nízkopodlažní velkokapacitní vozidla.

Nové nízkopodlažní autobusy jsou součástí obnovy vozového parku ČSAD Liberec. „Bezbariérový přístup je jedním z parametrů v rámci vyšších nároků na komfort vozidel, které jsou součástí dlouhodobých smluvních kontraktů, “ informoval náměstek hejtmana Jan Sviták.

Celkově tak bude podíl nízkopodlažních spojů 75 %.

Nové velkokapacitní autobusy o délce 15 metrů se objeví například na lince 270 do Stráže pod Ralskem, 141 do Jablonce nad Nisou nebo 70 do Chrastavy.  Jde zejména o linky, kde stále roste počet cestujících. „O pořízení těchto vozidel jsme usilovali již několik let, ale teprve v rámci dlouhodobých kontraktů bylo možné záměr uskutečnit,“ sdělil v TZ Otto Pospíšil, zástupce ředitele spol. KORID LK.

Součástí nových vozidel jsou například vnitřní informační systémy s obrazovkou i přípravou pro akustické hlášení nebo klimatizace.

Náklady na jedno nové vozidlo dosahují 5,6 milionu korun. Nová nízkopodlažní vozidla se v loňském a letošním roce objevila na Jablonecku a Semilsku, během následujících dvou let se dočkají obnovy spoje na Českolipsku.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, autobus, doprava, ČSAD Liberec, Liberecký kraj, Jan Sviták, Stráž pod Ralskem, Jablonec nad Nisou, Chrastava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V neděli poprvé vyjedou nové nízkopodlažní velkokapacitní autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.