Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Česko, Německo i Polsko chtějí zařadit železniční trať ze Zhořelce do Prahy do Transevropské dopravní sítě

Společný názor na zařazení železniční tratě ze Zhořelce do Prahy do Transevropské dopravní sítě sdílí politici z Česka, Německa i Polska.

Cílem zařazení do Transevropské dopravní sítě TEN-T Comprehensive Network je zkvalitnění přeshraničních spojení z Trojzemí. Aktuálně zástupci všech tří států připravují společné memorandum a dopis ministrovi dopravy ČR. „Liberec pořád zůstává jako jediné krajské město bez kvalitního železničního spojení do hlavního města republiky a dále za české hranice,“ komentoval hejtman Martin Půta.

Podle něj je nutné právě dopravní spojení v tomto úseku výrazně zlepšit, aby dojezdové časy již nebyly jako v předminulém století. Zanesení do Transevropské dopravní sítě by navíc přineslo i účelnější možnosti čerpání finanční podpory z EU. „Tím pádem bychom mohli učinit z vlakového spojení adekvátní formu přepravy,“ dodal Půta.

Podle náměstka hejtmana Jana Svitáka je na čase, aby se Trojzemí dočkalo kvalitní dopravy. „Ani po bezmála patnácti letech, kdy je celé Trojzemí součástí tzv. Schengenského prostoru, tuto oblast nepropojuje kvalitní veřejná doprava,“ řekl Sviták. Zanesení do Transevropské dopravní sítě by navíc otevřelo dveře pro zlepšení spojení i s dalšími evropskými metropolemi, například Berlínem nebo polským městem Vratislav.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, vlaky, železnice, doprava, Česko, Transevropská dopravní síť, Německo, Polsko, Praha, Zhořelec, Martin Půta, Jan Sviták, Evropská unie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsem tady, abych poradil každému, kdo hledá půjčku Hledal jsem půjčku na velmi krátkou dobu, abych zaplatil své účty a získal nový dům, a nikdo mi nepomohl a moje bankovní procento bylo pro mě příliš mnoho, takže jsem viděl někoho psát o Pan Richard mills Kontaktoval jsem ho a doufám, že jsem obdržel částku půjčky od jeho společnosti, takže pokud hledáte naléhavou půjčku, doporučuji vám kontaktovat ji prostřednictvím e-mailu: (24hoursloancom@GMAIL.COM)

Neděle, 11. dubna 2021, 11:50Odpovědět

Česko, Německo i Polsko chtějí zařadit železniční trať ze Zhořelce do Prahy do Transevropské dopravní sítě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.