Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Víkendové spoje do Jizerek nechal Jablonec kvůli omezení pohybu zrušit

Město Jablonec přistoupilo kvůli omezení pohybu k radikálním úpravám jízdních řádů. O víkendu nevyjedou žádné spoje do Jizerek.

Autobusy linky 101 z Rychnova do Bedřichova budou o víkendech končit v Janově nad Nisou, zrušena je zimní víkendová linka 121, která jezdí z Jablonce do Bedřichova a Hrabětic. Dočasně zrušena je i městská linka 110, která jezdí z autobusového nádraží do části Mšeno, cestující ale mohou využít autobusy linek 101, 107 a 112, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Vláda od pondělí výrazně omezila volný pohyb obyvatel. Vycházky, běh a další sportovní aktivity jsou do 21. března možné jen na území obce, v níž dotyčný žije. Hranice okresu mohou lidé překročit pouze kvůli cestě do práce, k lékaři nebo na úřad. Zavřené jsou až na výjimky školy včetně mateřských a speciálních, nejezdí proto školní autobusy. Turistické autobusy do Jizerských hor zrušil už v pondělí i Liberecký kraj. „V Bedřichově teď budou moci běžkovat jen místní," řekl hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Jablonecký primátor Jiří Čeřovský společně s ředitelem jablonecké nemocnice Vítem Němečkem (oba ODS) také vyzvali veřejnost k důslednému dodržování protiepidemických opatření. Zdejší nemocnice je už dnes přetížená. Největším problémem je podle nich zejména mládež, která se ve slunečném počasí schází kolem jablonecké přehrady Mšeno a nedodržuje žádná pravidla. Městští strážníci proto ve spolupráci se státní policií výrazně posílí dohled kolem přehrady a budou trvat na dodržování opatření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, MHD, správa, koronavirus, internet, Jablonec n.N., Jablonec, Jizerské hory, Bedřichov, Mšeno, Martin Půta, Janov nad Nisou, Hrabětice, Jiří Čeřovský, Vít Němeček, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendové spoje do Jizerek nechal Jablonec kvůli omezení pohybu zrušit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.