Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Libereckém kraji vyjedou v pondělí jenom vybrané regionální školní spoje

V souvislosti s částečným obnovením výuky na základních školách vyjedou v pondělí 12. dubna v Libereckém kraji znovu jen vybrané školní spoje regionální dopravy. Podobně jako loni na jaře budou zavedeny jen ty spoje, které nemají jinou alternativu spojení v blízkém čase. Všechny děti by se ale na výuku měly dostat, řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták (Starostové pro Liberecký kraj). S obnovením provozu školních spojů počítají také v MHD v Liberci, Jablonci nad Nisou nebo České Lípě.

Kvůli koronavirové pandemii nejezdily školní autobusy už loni na jaře, s obnovením výuky v květnu pak vyjely jen některé. Plný provoz podle jízdních řádů dopravci v kraji obnovili až se zahájením školního roku v září. Do prázdninového režimu bez školních spojů se pak kvůli zhoršující se epidemické situaci doprava vrátila v polovině října. Provoz byl obnoven ve druhé polovině listopadu, od vánočních prázdnin už ale školní autobusy zase nejezdí. Kvůli koronavirovým omezením a úbytku cestujících přišel Liberecký kraj na tržbách v dopravě už zhruba o sto milionů korun.

Od pondělí by se ale měly do lavic vrátit děti z prvního stupně základních škol, plně obnovená bude výuka na speciálních školách a v malotřídkách, a pro nejstarší děti se otevřou také mateřské školy. Liberecký dopravní podnik proto od pondělí obnoví provoz většiny školních linek s výjimkou linek 57 a 58, které jezdí ke kolejím technické univerzity. V Jablonci nad Nisou obnoví od pondělí provoz všech školních spojů, které v jízdních řádech nesou označení "40". „Dál ale nebude jezdit víkendová noční linka 130," řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová. V České Lípě budou od pondělí jezdit znovu všechny linky MHD podle jízdních řádů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Korid LK

Štítky školy, automobilová, koronavirus, správa, Liberecký kraj, doprava, Jan Sviták, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Starostové pro Liberecký kraj, Liberec, školní autobusová linka, jízdní řád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji vyjedou v pondělí jenom vybrané regionální školní spoje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.