Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hlavní tah na Polsko přes Harrachov se dnes kvůli sněhu uzavře pro nákladní automobily

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před sněhem a vysokou pravděpodobností výskytu sněhových jazyků. V návaznosti na to se uzavře silnice první třídy č. 10 z Tanvaldu do Harrachova a následně do Polska pro nákladní vozidla.

„Úsek se uzavře z preventivních důvodů dnes od 11 hodin,“ uvedl za společnost Silnice LK Eduard Bark, vedoucí provozně technického úseku. Uzavírka se týká pro vozidla na 3,5 tuny.

Výstraha meteorologů potrvá na většině území Libereckého kraje do dnešní 21. hodiny. Řidiči by při řízení měli dbát zvýšené opatrnosti a turisté na horách by se měli řídit pokyny Horské služby.

Uzavírka předběžně potrvá do dnešní půlnoci. V závislosti na stavu sjízdnosti vozovky pro nákladní vozidla a vývoji počasí může být termín uzavírky změněn, informoval mluvčí kraje Filip Trdla.

Nové značení umožní uzavřít silnici na Harrachov i na dálku

Nové proměnné dopravní značení, které dostala silnice na Harrachov, umožní uzavřít frekventovaný tah pro nákladní dopravu i na dálku přímo z dispečinku silničářů.

Během dopoledne bude aktivováno veškeré dopravní značení. Na dodržování opatření bude dohlížet policie ve spolupráci s tanvaldskými strážníky. Nákladní automobily tak musí zvolit alternativní trasu, nejlépe přes hraniční přechod v Hrádku nad Nisou. Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili alternativní trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem, sdělil novinářům Bark.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, doprava, Harrachov, Polsko, uzavírka, ČHMÚ, počasí, nákladní automobil, Český hydrometeorologický ústav, Tanvald, Silnice LK a.s., Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní tah na Polsko přes Harrachov se dnes kvůli sněhu uzavře pro nákladní automobily  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.