Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Jizerská padesátka omezí dopravu na Bedřichově. Jablonec i Liberec posílí autobusy

Do Bedřichova v Jizerských horách budou o víkendu kvůli Jizerské 50 posílené autobusové linky. Více spojů bude jezdit v sobotu a neděli do místa startu závodů v běhu na lyžích z Liberce i Jablonce nad Nisou, sdělili zástupci dopravců z obou měst.

Kvůli závodu bude pro motoristy tradičně omezen přístup do Bedřichova. Z Liberce bude speciální linka pro závodníky jezdit kyvadlově z Jablonecké ulice od budovy TJ Lokomotiva. „Pendlovat bude deset autobusů v sobotu od 6:00 do 9:30 a od 11:00 do 14:30. V neděli to pak bude 12 autobusů od 5:30 do 9:30 a od 10:30 do 17:30. Odjezdy budou podle potřeby na základě dispečerského řízení," uvedl předseda dozorčí rady libereckého dopravního podniku a radní města Liberce Petr Židek.

O víkendu liberecký dopravní podnik posílí i linku číslo 16, která jezdí z Fügnerovy ulice do Bedřichova a zpět. „V minulých ročnících se za víkend autobusy dopravního podniku při zajištění přepravy závodníků a diváků na Jizerskou 50 otočily v Bedřichově až 140krát," dodala mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Spojení z Jablonce nad Nisou zajistí autobusová linka č. 101. Od zastávky Pražská budou spoje ráno vyjíždět v půlhodinových intervalech do 9:11 a pak podle platného jízdního řádu. V opačném směru bude půlhodinový interval zaveden mezi 10:41 a 16:41. „Do Bedřichova budou zajíždět i vybrané spoje, které běžně končí v Janově, případně pravidelné spoje dopravce posílí,“ řekl Luboš Wejnar, ředitel Jablonecké dopravní, která je koordinátorem dopravy ve městě. O víkendu mohou běžkaři využít také zimní linku č. 121 jezdící do Bedřichova z Jablonce přes Hrabětice.

Kvůli závodu bude pro motoristy tradičně omezen přístup do Bedřichova. V sobotu a neděli mezi 6:00 a 10:00 bude uzavřena silnice třetí třídy od křižovatky u České chalupy ke křižovatce v Bedřichově na Hrabětice u penzionu Hela. „Uzavírky v obou dnech mohou být časově prodlouženy, a to s ohledem na aktuální dopravní situaci v dané lokalitě i povětrnostní podmínky, které tam budou panovat," dodala mluvčí policie Adéla Fialová.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky doprava, Jizerská padesátka, Jizerské hory, autobus, Bedřichov, Liberec, Jablonec nad Nisou, dopravní společnost, Hrabětice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jizerská padesátka omezí dopravu na Bedřichově. Jablonec i Liberec posílí autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.