Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Libereckém kraji nasněžilo, vrstva nového sněhu může být i na hlavních tazích

V Libereckém kraji do dnešního rána nasněžilo a místy se stále objevují sněhové přeháňky. I na hlavních tazích může ležet vrstva nového sněhu, varují silničáři. Pozor by si měli dát motoristé hlavně v horských oblastech. Zbytky rozbředlého sněhu leží i na hlavním tahu z Liberce na Turnov a Prahu. Směrem na západ sněhu ve srážkách ubývá.

V Jizerských horách a Krkonoších napadlo od pěti do deseti centimetrů nového sněhu a stále místy sněží. Navíc fouká vítr, i když zdaleka ne tak silný jako v minulých dnech. Nárazy podle údajů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) většinou nepřesahují 40 kilometrů v hodině. Teploty se v kraji pohybují od minus tří do minus jednoho stupně, většinou je zataženo. Teploty v kraji by ale měly vystoupat až ke čtyřem stupňům nad nulou a sněžení postupně přejde v déšť, zesilovat bude i vítr.

V Ústeckém kraji už je většinou nad nulou a prší nebo mrholí, přes den mohou podle meteorologů teploty vystoupat až k deseti stupňům, mrznout nebude ani na horách. Většinou bude pršet. Od půlnoci platí nová výstraha před silným západním větrem. „Předpokládáme, že silný vítr s kratšími přestávkami bude přetrvávat na většině našeho území až do úterý," uvedl ČHMÚ. Výstrahu vydal s nízkým stupněm nebezpečí pro celé Česko. Vítr může v nárazech dosáhnout 55 až 75 km/h, na horách až 90 km/h.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Silnice LK

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Ústecký, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Jizerské hory, Praha, Liberec, Turnov, Krkonoše, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji nasněžilo, vrstva nového sněhu může být i na hlavních tazích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.