Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberec začne projektově připravovat výstavbu silnice v blízkosti letiště

Liberec začne projektově připravovat výstavbu silnice v blízkosti letiště. V soutěži nyní hledá radnice firmu, která zpracuje ověřovací studii takzvané sběrné obvodové komunikace. Nová silnice by měla vést od křižovatky ulic Obchodní a Pod Strání nedaleko obchodně průmyslové zóny Sever ke frekventované Švermově ulici. Vyplývá to z oznámení, které radnice zveřejnila ve věstníku veřejných zakázek.

„Myšlenka komunikace pod Ještědem není nová, město se jí zabývá již posledních 80 let. Kvalitní dopravní napojení Karlinek, Horního Hanychova, Ostašova a dalších je potřeba už dlouho," řekl náměstek primátora pro technickou správu města Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj).

Nová silnice by podle Šolce neměla sloužit pro tranzitní dopravu. „Nová komunikace bude především pro místní, doplněná alejí a cyklopruhem. V tělese nové komunikace budou umístěny také tolik potřebné sítě, zejména kanalizace v této části města citelně chybí," dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky ČR, správa, silnice, Liberec, Ostašov, švermova, Jiří Šolc, Starostové pro Liberecký kraj, Ještěd, Liberec XIX-Horní Hanychov, Liberec XVIII-Karlinky, letiště, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Kroutimhlavou

Magistrát by se měl především chytit za nos a měl by dostát svých slibů. když se stavělo Denso, tak jim slibovali hory s dolama, včetně přípojky na dálnici. Teď, když dělají mosty na průtahu je peklo jet jen okolo. Nejdřív ať udělají co slíbily a pak ať slibují další!

Pátek, 17. června 2022, 18:02Odpovědět

Liberec začne projektově připravovat výstavbu silnice v blízkosti letiště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.