Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Frekventovaná dvojitá křižovatka v Liberci bude čtyři dny zcela neprůjezdná

Modernizace frekventované dvojité křižovatky v ulicích Švermova, Jungmannova a Žitavská v Liberci se blíží k závěru. Kvůli dokončovacím pracím bude tento dopravní uzel neprůjezdný čtyři dny od středečního večera.

„Obě křižovatky budou čtyři dny zcela uzavřeny, a to od středy 16. listopadu od 20:00 do pondělí 21. listopadu do 5:00. Pracovat se bude i v noci. Uzavřené tady tak budou i sjezdy a nájezdy na průtah z obou směrů," řekla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Dopravní uzel ve Švermově, Žitavské a Jungmannově ulici tvoří dvě krátce za sebou umístěné světelné křižovatky pod dálničním průtahem a železničním viaduktem. Denně tudy projede přes 10 000 aut. Jde o jedno z dopravně nejzatíženějších míst ve stotisícovém městě. Její modernizace za více než 19 milionů korun začala před měsícem a půl a kvůli zachování alespoň částečné průjezdnosti byla stavba rozdělená na úseky. Úplné uzavření tohoto dopravního uzlu je nutné kvůli frézování vozovky a následné pokládce asfaltu.

Cílem modernizace je zlepšit průjezdnost tímto místem. Nejvýraznější změnou je rozšíření vozovky v Žitavské ulici, v úseku od tramvajových kolejí pod viaduktem v Hanychovské ulici ke křížení se Švermovou ulicí. Je to jediný úsek v tomto dopravním uzlu, kde je po jednom pruhu ve směru jízdy. Nezřídka se tak stává, že stojící auta blokují provoz na tramvajové trati. Pruh přibude i pro nájezd na průtah z Jungmannovy ulice a jiné uspořádání budou mít jízdní pruhy ve Švermově ulici. Nyní tam jsou pro každý směr dva, nově to budou tři pruhy ve směru od Františkova a jeden v opačném směru. Celková délka upravovaných úseků silnice je skoro čtvrt kilometru.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Liberec, doprava, křižovatka, uzavírka, Švermov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frekventovaná dvojitá křižovatka v Liberci bude čtyři dny zcela neprůjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.