Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilec za volantem narazil na Českolipsku do plotu. Řidiče na Jablonecku zase potrápil sníh

Během uplynulého víkendu došlo k několika dopravním nehodám. Řidičům na Jablonecku ztížil cestu sníh na vozovce, za nehodu na Českolipsku může neukázněný řidič. Za volant vůbec neměl usednout, zákaz porušil a navíc byl pod vlivem alkoholu.

K dopravní nehodě v České Lípě došlo v neděli krátce po deváté hodině večer. „V ulici Boženy Němcové třicetiletý řidič s vozidlem VW Caddy při průjezdu levotočivé zatáčky nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do plotu u jednoho z domů,” uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Policisté díky provedené dechové zkoušce zjistili, že měl 1,54 promile. A co hůř, neměl za volantem co dělat. „Tento muž má v současné době vysloven zákaz řízení motorových vozidel,” dodala mluvčí. Dotyčný muž naštěstí nikoho nezranil, okolnosti nehody nadále vyšetřují policisté z Dopravního inspektorátu v České Lípě.

Řidička jela příliš rychle

V Jablonci nad Nisou stejně jako na mnoha dalších místech v kraji napadl sníh. V pátek večer před půl jedenáctou hodinou se třiatřicetileté řidičce ve Zlaté Olešnici vymklo řízení z rukou. „Jela ve směru od Rejdic do Vysokého nad Jizerou, kde v klesání v levotočivé zatáčce vlivem nepřiměřené rychlosti dostala na zasněžené vozovce smyk a vyjela mimo silnici. Následně narazila do břehu a s vozem se přetočila na bok zpět na vozovku,” popsala událost Sochorová. Žena utrpěla pouze lehčí zranění a dostala blokovou pokutu.

Mladý řidič dostal smyk

Podobný problém měl mladý řidič v sobotu ráno taktéž v Jablonci. K nehodě došlo v ulici Podhorská. „Dvaadvacetiletý řidič jel po uvedené ulici ve směru od Jabloneckých Pasek, kde na mírně zasněžené vozovce vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení, dostal smyk a narazil do dopravní značky,” sdělila policejní mluvčí. Mladík ani nikdo jiný se naštěstí nezranil, alkohol vyloučila dechová zkouška. I tento řidič skončil s pokutou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Doprava, policie, nehoda, pokuta, řidiči, sníh, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec za volantem narazil na Českolipsku do plotu. Řidiče na Jablonecku zase potrápil sníh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.